WTCR: Urrutia győzőtt, Michelisz a negyedik lett az első versenyen

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 10:53
null
Nem sokon múlt, hogy Michelisz dobogóra álljon az olaszországi első versenyen (Fotó: DPPI)
Santiago Urrutia aratott győzelmet a túraautó-világkupa (WTCR) olaszországi versenyhétvégéjének első futamán. A dobogóra még Tom Coronel és Esteban Guerrieri állhatott fel, Michelisz Norbert éppen lemaradt a pódiumról, miután a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót.

 

Santiago Urrutia vághatott neki a pole pozícióból az első versenyen az Adria International Speedwayen. A Lynk & Co uruguayi versenyzője mellől Esteban Guerrieri, a második rajtsorból pedig Tom Coronel és Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását. Tassi Attila a 14. helyre parkolhatta le az autóját a rajtrácson, míg Boldizs Bence a 18. pozíciót foglalhatta el.

Guerrieri átvette a vezetést a startnál, ám a nyitó kör végén Urrutia visszaszerezte az első helyet. Michelisz megtartotta a negyedik pozíciót, de a következő körökben Yvan Muller ellen kellett védekeznie. Ekkor Urrutia az élen próbált kissé elhúzni a mezőnytől.

A következő körökben főleg Néstor Girolami, Frédéric Vervisch és Gilles Magnus csatája szolgáltatta az izgalmat a top tíz második felében, majd a hetedik körben Coronel vette üldözőbe Guerrierit a második pozícióért. Michelisznek ekkorra sikerült egy kicsit leráznia magáról Mullert.

A kilencedik körben a bajnoki címért harcban lévő Jean-Karl Vernay előzte meg nagyon szépen Nathanaël Berthont, amivel feljött a kilencedik pozícióba. A francia versenyző rögtön megpróbált visszatámadni, ám végül kicsúszott, a falat is eltalálta kissé, és visszaesett a mezőny legvégére.

A 11. körben Coronel megelőzte Guerrierit a célegyenesben, amivel feljött a második helyre. Urrutiára azonban már nem voltak veszélyesek, a Lynk & Co versenyzője győzelemre váltotta rajtelsőségét. A dobogóra Coronel és Guerrieri állhatott fel mellé, Michelisz a negyedik helyen ért célba. Tassi a 16., Boldizs pedig a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót az első futamon Olaszországban.

Folytatás 12.15-kor a második versennyel!

WTCR
OLASZORSZÁG, ELSŐ VERSENY

1. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co)
2. Tom Coronel, (holland, Audi)
3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
5. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
...
16. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
18. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy)

A vk élmezőnye 13 futam után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 175 pont, 2. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 154, 3. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 154, 4. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 151, 5. Frédéric Vervisch (belga, Audi) 145, 6. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 138, 7. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 125 ... 17. Tassi Attila (magyar, Honda) 70 ... 19. Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver's Academy) 9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik