E-sport: lezárult az idei K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság

Vágólapra másolva!
2021.10.22. 13:39
Véget ért a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada, Magyarország leghosszabb virtuális versenysorozata. Az elmúlt 7 hónap alatt 8 játékban és 12 millió forintos összdíjazásért mérhették össze tudásukat a legjobb hazai e-sportolók és csapatok, amit idén rekordszámú néző követett – olvasható a K&H Magyar Nemzeti E-sport sajtóközleményében.

Hét hónap után befejeződött a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (K&H MN3B). A 3. évadban hazánk legjobb e-sportolói nyolc játékban küzdöttek meg egymással a bajnoki címért és a 12 millió forintos összdíjazásért. Az e-sport népszerűsége töretlenül nő, Magyarország leghosszabb ideig tartó virtuális versenysorozata ebben az évben rekordszámú, 861 ezer egyedi nézőt vonzott. A versenyekre 6856 játékos- és 489 csapatnevezés érkezett, akik közül 10 került ki végül bajnokként – írják.

„A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság történetének eddigi leghosszabb versenyidőszakán vagyunk túl. Idén fontos mérföldkő volt számunkra, hogy a liga rendszerű versenyszámokban csak jogi személyiséggel rendelkező szervezetek vehettek részt. A tavalyihoz képest 20 százalékkal nőtt a közvetítéseink egyedi nézőszáma. Kiemelném a VALORANT és a Rainbow Six döntő nézettségét, illetve a szimulátor játékok népszerűségének növekedését” – mondta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.

„Az e-sportolók az egész sorozat alatt hihetetlen eltökéltségről és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot – nyilatkozta Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.A játékosok idén is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, a meccseken pedig kiélezett küzdelmeket láttunk már a bajnokság legelejétől kezdve. Büszkék vagyunk rá, hogy a K&H már negyedik éve hozzájárulhat az e-sport, a sport leginnovatívabb ágának fejlődéséhez.”

A verseny hivatalos oldala ide kattintva tekinthető meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik