E-sport: a Szuperliga teljesen megváltoztathatja a FIFA videojátékot is

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 15:00
null
A Szuperliga hatással lehet a FIFA videojátékra is (Fotó: Getty Images)
A Szuperliga vasárnapi bejelentése óta jelentősen feje tetejére fordult a futballvilág, de mi a helyzet a legnépszerűbb sportjátékkal, a FIFA-sorozattal?

Mint ismert, vasárnap 12 európai topcsapat, a Real Madrid, a Barcelona, az Atlético Madrid, a Manchester City, a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool, a Tottenham, az Arsenal, az Inter, az AC Milan és a Juventus közös közleményben jelentette be, hogy megegyeztek egy közös liga indításáról– annak ellenére, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség ezt megelőzően már megfenyegette őket.

A Szuperliga hírére szinte azonnal reagált az UEFA, amely a Bajnokok Ligájából való kizárással fenyegette meg ismét a csapatokat, majd jelezte, hogy sem az idei Európa-bajnokságon, sem a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) égisze alá tartozó, 2022-es katari világbajnokságon nem vehetnek részt azok a labdarúgók, akik a Szuperligát megalapító 12 klubcsapatban futballoznak. A két szövetség tehát összezárt.

Bár hivatalos információ még nincs az ügy kapcsán, de ezekkel a lépésekkel, s a Szuperliga létrejöttével veszélybe kerülhet a méltán híres FIFA videojáték-franchise is, hiszen, ha a nemzetközi szövetség nem engedi szerepelni az alapító klubok tagjait a világbajnokságon, ráadásul még a saját bajnokságaikból (La Liga, Premier League, Serie A) is kizárják ezeket az alakulatokat, akkor jövőre e csapatok licencei is kikerülhetnek az EA Sports által forgalmazott videojátékból.

A Juventus és a Szuperligához ez idáig nem csatlakozó AS Roma licencei már a 2021-es kiadásban sem a FIFA videojáték birtokában voltak (a Pro Evolution Soccer vette meg őket), így a játékban előbbi Piemonte Calcio, utóbbi Roma FC néven szerepelt, ráadásul a logók, s a mezek sem egyeztek meg a valósággal, a játékosok nevei, valamint kinézetük azonban igen.

A kérdéskörrel a radiotimes.com, valamint a dualshockers.com is foglalkozott a napokban. Utóbbi felvázolja, hogy a játékot forgalmazó EA Sportsnak többéves szerződése van a Szuperligába csatlakozni vágyó csapatokkal, játékosaikkal és a profi szervezetekkel is, de amennyiben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség közbeszól, s az EA ennek ellenére is használni kívánja a csapatok és a futballisták neveit, akkor utóbbi véglegesen is elveszítheti a franchise nevét – tehátmás néven kellene forgalmaznia a játékot.

Az ügyben ez idáig még nem szólaltak meg az EA Sports illetékesei.

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik