Jövőre visszatér a Masters Olympia, Kolozsvár rendezi a versenyt

Vágólapra másolva!
2022.12.17. 18:56
Tizenegy év után lesz ismét Masters Olympia, és a kolozsvári eseményen remélhetőleg a sportág több legendás alakja is színpadra lép.

Újra lesz Masters Olympia, és a magyarországi rajongóknak jó hír, hogy verseny a közelben lesz, egész pontosan Kolozsváron, augusztus 25. és 27. között. A testépítés szerelmesei tehát már jó, ha most beírják ezt a dátumot a naptárjukba, mert remélhetőleg a sportág több legendás alakja is színpadra áll a versenyen. De ahhoz, hogy miért kellett erre tíz évet várni, kicsit vissza kell mennünk az időben. A Masters Olympiát először 1994-ben rendezték meg, és egészen 2003-ig kitartott a lendület, ám érezhetően csökkent a kezdeti népszerűsége, és a végén már csak kevesen voltak rá kíváncsiak. Bár 2012-ben ismét felélesztették, ám azóta egyszer sem került rá sor. A történeti hűség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy Vince Taylor hatszor győzött, a legutóbbi, 2012-es kiírást pedig Dexter Jackson nyerte meg.

Aztán egyszer csak ismét téma lett, hogy érdemes lenne ismét megrendezni. Jake Wood 2020-ban lett az Olympia-versenysorozat elnöke, és már ekkor szó volt a Masters újraélesztéséről, ám ez csak idén februárban vált hivatalossá. A pontos részletek pedig csak most kerültek nyilvánosságra. A Wellness, Bikini, a Fitness, Men’s Physique, a Men’s Classic Physique, a Women’s Physique, és a Figure divisions kategóriákban negyven év felett, a Men’s Bodybuilding, a Men’s 212, és a Women’s Bodybuilding kategóriában pedig negyvenöt év felett lehet indulni.

A jelentkezéshez a sportolói múlt és a versenyeredmények mellett közösségimédia-oldalt, fotót és videót is csatolni kell, erre április 10-ig lesz lehetősége annak, aki megméretné magát a Mastersen.

A szervezők nyilvánvalóan abban bíznak, hogy a sorozat ismét a régi fényében tündököl, mivel több olyan népszerű testépítő van, aki kiváló formában van, a „rendes” Mr. Olympia megnyerésére viszont már reálisan semmi esélye. Kevin Levrone, Jay Cutler, Lee Priest és Dexter Jackson csak néhány név azok közül, akik a közösségi médiában közzétett képeik alapján kiváló formában vannak, és jó eséllyel szállhatnak harcba a Masters Olympia-címért. Kíváncsian várjuk, közülük mennyien indulnak jövő nyáron Kolozsvárott.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik