A szabadságharc előtt tisztelgő, valamint emlékhelyes túra indult a Bükkben

Vágólapra másolva!
2022.02.04. 17:16
A Népek tavasza teljesítménytúrát több távon február 18-tól csaknem két hónapig lehet teljesíteni, az Emlékhelyek a Bükkben nevűt egészen december végéig.

Mivel a klasszikus teljesítménytúrák népszerűsége a koronavírus-járvány felbukkanása óta fokozatosan csökken, és a megrendezésük is nehézkes, egyre több túrázó fordul az egyénileg bármikor teljesíthető túrák felé.

A Bükkben két újonnan kiírt teljesítménytúra közül is választhatunk.

Az „Emlékhelyek a Bükkben” elnevezésűt a Zöld Sportok Clubja írta ki , és már január eleje óta teljesíthető. A szervezők nyolc emlékhelyet adtak meg, amelyek közül legalább négyet kell felkeresni tetszőleges sorrendben és idő alatt. A teljesítés igazolólapon és néhány, a felkeresett látnivalókhoz kapcsolódó kérdés megválaszolásával történik. A nevezési díj legfeljebb 1500 forint/fő, a teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak.

A másik esemény a „Népek tavasza emléktúra”, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró-szövetség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelegve hirdette meg. A túra 2022. február 18. és 2022. április 11. között teljesíthető négy távon, a legrövidebb 10, a leghosszabb 31 kilométeres. A kiindulópont mindegyik esetben a Bükk belsejében található kistelepülés, Ómassa, amelynek környékén található többek között hazánk egyetlen kohóipari műemléke, a faszéntüzelésű nagyolvasztó, közismert nevén „őskohó”. A nevezési díj 1000 forint/fő, útvonal és részletek a honlapon olvashatók.

(Nyitókép: mapio.net)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik