Így „nyúlt bele” a járvány az életünkbe

Márványkövi FerencMárványkövi Ferenc
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 16:31
Címkék
A koronavírus-járvány nemcsak a hétköznapjainkat, hanem a testmozgási szokásainkat is jelentősen megváltoztatta. Okkal vetődik fel a kérdés, mi lesz, ha lecseng a pandémia.

A 2020-as évet elsősorban a koronavírus-járvány és a pandémia elleni küzdelem határozta meg. A COVID–19 változásokat hozott életünk szinte minden területén, beleértve munkavégzési, tanulási, kapcsolattartási és sportolási szokásainkat. Szerencsére a kijárási tilalmak és korlátozások ellenére jóformán kedvünkre mozoghattunk, jóllehet az edzőtermek világszerte hol bezártak, hol pedig kinyitottak.

A híres brit hírportál, a theguardian.com és az amerikai New York Times sorra vette, miképpen változtatta meg sportolási szokásainkat a pandémia – most ezekből szemezgetünk.

Ki többet, ki kevesebbet


Egy az Egyesült Királyságban készült tanulmány szerint – nem meglepő módon – a világjárvány kitörése óta jóval kevesebbet mozgunk, mint korábban. A vizsgálat rámutat, hogy a fizikai aktivitás csökkenése elsősorban a fiatalabb korosztály tagjaira jellemző. Az idősebbek – 65 év felettiek – ugyanakkor a kijárási tilalom bevezetését követően váltak igazán aktívvá. Egyesek szerint ezen nincs is mit csodálkoznunk, hiszen a fiataloknak és a középkorúaknak – kiváltképpen a családosaknak – új kihívásokkal kellett szembenézniük, mint amilyen az online oktatás és munkavégzés, illetve – az iskolabezárások miatt – az egész napos gyereknevelés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik