Még nincs itt a teljesítménytúrák ideje

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 15:58
A teljesítménytúrázással kapcsolatban továbbra sem enyhültek a feltételek, az MTSZ közleményben tette egyértelművé, hogy jelenleg vidéken sem lehet tömegesen, szervezett körülmények között túrázni.

A Magyar Természetjáró-szövetség nemrég ismét tájékoztatást adott tagszervezeteinek a természetjáró-rendezvények szervezésével kapcsolatban. Hivatkozva a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendeletekben foglaltakra egyértelművé tette, hogy

a szervezett természetjárás nem tartozik a jogszabályban említett sportrendezvény és edzés fogalomkörébe.

Állásfoglalása szerint természetesen lehet mondani, hogy a túrázás sport, de a jogi szövegkörnyezet szerint nem életszerű, nem kivitelezhető zárt körülmények között a szabadban túrázni, valamint az előírások figyelembevétele alapján a nem közös háztartásban élők részére edzésnek nevezett csoportos természetjárás sem szervezhető.

Mindezen az enyhülő vidéki szabályozások sem változtatnak, a gyülekezési korlátozás miatt ugyanis nem kivitelezhető a szervezett természetjárás csoportos formája. Továbbra sem lehet tehát – létszámtól függetlenül – munka-, teljesítmény-, emlék- és csoportos túrákat, versenyeket, kupafordulókat, táborokat és ezen fogalmak bármely szinonimájával megegyező szabadidős tevékenységet szervezni.

Az MTSZ ajánlása szerint egyelőre egyénileg vagy a háztartásunkban együtt élőkkel, a szükséges távolság és a higiéniai előírások betartásával túrázzunk.

A fentieken kívül fontos figyelni az időszakosan, elsősorban hétvégén életbe lépő önkormányzati szigorításokat az egyes települések oldalain.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik