Ismerkedés a magashegyi mászással

Nedjalkov BeaNedjalkov Bea
Vágólapra másolva!
2019.10.31. 19:42
Német nyelvterületen klettersteig, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban via ferrata, angol nyelvterületeken fixed rope route. Mind előre kiépített, sziklás, magashegyi túraútvonal – Ausztriában a Sattelberg tökéletes a kezdőknek.

A magyar nyelvben leginkább a biztosított mászóút fedi le a fenti kifejezéseket, ezek lényege egy és ugyanaz: magasan még magasabbra mászni, meredek útvonalakon keresztül.

A schladmingi régióban a Dachstein hegyvonulatain több száz mászóútvonal van. A kezdők és a gyerekek számára igazi élményt nyújthat a Ramsau melletti Sattelberg mászóközpont, ahol két igen könnyű útvonalon lehet eljutni a csúcsra. A Kali-steig nevű rövidebb túra mászási ideje közel kilencven perc, így viszonylag rövid idő alatt teljesíthető.

A mászóhelyen van egy hosszabb útvonal is, a Kala-steig, az már kicsit technikásabb útvonalon halad, és jóval több bátorságra is szükség van a teljesítéshez. Viszont a mászási élmény és az adrenalin garantált. A túra legmagasabb pontjáról pedig pazar kilátás nyílik az igazán jelentős kihívásokat jelentő Dachsteinre, a jóval tapasztaltabb sportolók kedvenc mászóhelyére.

A program egyébként évszaktól független, mivel télen is és nyáron is egyaránt élvezetes kikapcsolódást nyújt a mászással tarkított túrázás.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik