Mélyre ható felfedezések – Ausztriában

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2018.07.16. 12:19
Nyugati szomszédunk rendkívül vonzó tavakkal csábítja a búvárkodni vágyókat. Kalandra fel – vagyis inkább le!

A kalandot és a kikapcsolódást egyesíti a búvárkodás, és mert Ausztria egyike a kontinens vizekben leggazdagabb országainak, kedvelt úti célja lehet a merülni vágyóknak. Nyugati szomszédunk rendkívül vonzó, búvárkodásra (is) alkalmas helyszínekkel csalogatja a látogatókat, akik a súlytalan lebegés közben kiélhetik felfedezőkedvüket is.


Ne feledjük el, hogy


• a búvárkodást a világ legnagyobb részén tanfolyamhoz kötik


• a szabadtüdős búvárkodás tanfolyam nélkül űzhető, előtte azonban ajánlott elsajátítani az alapismereteket


Ezeket érdemes felkeresni:


ŐRVIDÉK (BURGENLAND)


Neufeldi-tó


Hol? Lajtaújfaluban (Neufeld an der Leitha).


Miért? Bécs közelében, a korábbi barnakőszén-lelőhelyen található tó kiváló vízminőséggel büszkélkedhet. A halakban gazdag tó különlegessége a nagyszámú rákpopuláció. A tó az osztrák főváros közelében lévő búvároktatóhelyek legjobbika.


Ezt ne hagyja ki: aki kellően bátor, télen alámerülve egy idegen és bizarr tavi világot fedezhet fel a jégpáncél alatt.


KARINTIA


Weissensee


Hol? A Gail-völgyi Alpok lábánál.


Miért? A türkizkék színben játszó tóban található mészkőrészecskék kristálytisztává varázsolják a tavat. Gazdag halállománya, valamint csodálatos merülőhelyei miatt igen kedvelt a búvárok körében.


Ezt ne hagyja ki: a helyben található búvárbázisok közül van olyan is, amely nemcsak nyáron, hanem télen is kínál tanfolyamokat.


ALSÓ-AUSZTRIA


Lunzi-tó


Hol? A Dürrenstein-hegy lábánál.


Miért? A lassan mélyülő tó fenekén lévő vízinövények akár a négyméteres magasságot is elérhetik. Az öblökben, amelyeket csak a vízből közelíthetünk meg, tavirózsa-kolóniákra bukkanhatunk.


Ezt ne hagyja ki: Akár egy méternél nagyobb pisztrángokkal is találkozhatunk búvárkodás közben, és a tó kiválóan alkalmas éjszakai búvárkodásra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik