Profi étkezés nyolc pontban

P. N.P. N.
Vágólapra másolva!
2018.06.01. 16:37
A profi sportolóknak a kemény edzésterv mellett, szigorú étrendet is be kell tartaniuk. Mi a titkuk? Ha megfogadod tanácsainkat, te is úgy nézhetsz ki, mint ők – természetesen mindez nem megy egyik napról a másikra...

1. Ne hagyd ki a reggelit!


A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Azok, akik nem reggeliznek, sokkal többet esznek a nap folyamán. A vércukorszinted reggel alacsony, ezért muszáj szénhidrátot, fehérjét enned: pirítóst, tojást, bacont, teljes értékű gabonát, gyümölcsöt. Ha eddig nem reggeliztél, akkor nem muszáj ezekkel a nehéznek tűnő ételekkel kezdeni, de jó, ha edzés előtt megiszol egy pohár narancs- vagy almalevet és eszel néhány szelet pirítóst mellé.

2. Hidratálj!


Ne csak edzés közben igyál vizet, hanem egész nap ügyelj a folyadékbevitelre. A víz rendkívül fontos a szervezet számára, megkönnyíti az emésztést, szállítja a tápanyagokat, feltölti a szöveteket, ízületeket. Ügyelj arra is, hogy a megfelelő folyadékmennyiséget ne cukros üdítőkkel vidd be a szervezetedbe. Sportitalokat ihatsz, de ajánlatos azokat is vízzel hígítani.

Figyelj oda, hogy ne csak edzés közben igyál /Fotó: Shutterstock
Nem elég rendszeresen edzeni, az étkezésre is oda kell figyelni /Fotó: Shutterstock

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik