Ottalvós buli

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.08.20. 11:08
Ott, a TV előtt. 20:45-től megesszük a Feirensét, hogy aztán hajnali háromtól megnézzünk egy igazi klasszikus csatát pár benfiquista főszereplővel...

Benfica-FeirenseOtt, a TV előtt. 20:45-től megesszük a Feirensét, hogy aztán hajnali háromtól megnézzünk egy igazi klasszikus csatát pár benfiquista főszereplővel az U20-as Világbajnokságon. Dupla beharangozó, dupla élvezet.Benfica-FeirenseOtt, a TV előtt. 20:45-től megesszük a Feirensét, hogy aztán hajnali háromtól megnézzünk egy igazi klasszikus csatát pár benfiquista főszereplővel az U20-as Világbajnokságon. Dupla beharangozó, dupla élvezet.

Érdekes este lesz, annyit mindenképpen előre leszögezhetünk. A Feirense név még a portugál focit jobban ismerők számára sem mond sokkal többet, mint hogy egy stabil másodosztályú kis csapat, aki felkerült a nagyok közé. Nincs hozzájuk társítva egy név, egy szép gól, vagy egy stadion, és ugyan a blog célja, hogy a Benficán kívül a portugál futballt is megismertesse a magyar olvasókkal, a Feirense esetében erre legkorábban a mérkőzés után látok reális esélyt.

Addig meg kell elégednünk Jorge Jesus monológjával, aki szerint a Feirense is egy szervezett, jól kontrázó csapat, ám hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Ismerjük ezeket a sablonokat, ám reméljük, hogy most nem csak a pályán kívüli nyilatkozatokban lesz profi a csapat, hanem akkor is, amikor a Feirense hátát töri a háló, és Cardozo két kézzel mutogatja magát, hogy íveljük fel, de mi inkább lejátsszuk a földön, ahol néha az az érzésem, hogy Európa kevés csapata tud olyan attraktívan futballozni, mint mi...

És akkor mégis mi várható ma este? Győzelem. Az, hogy meg kell gebedni a győzelemért, bármilyen összeállításban is próbáljuk ezt meg. Egy jól szervezett Feirense, aki lendületből jön(a nyitómeccsen bravúros 0-0 a Nacionallal) sem lehet olyan erős, mint Portugália legnagyobb csapata. Nem lenne mentség arra, ha most nem erednénk a Porto után, akik 3-1-re verték a Dragaoban a Gil Vicentét tegnap.

Ezen kívül semmi jósolgatásba nem mennék bele az összeállítást illetően, hiszen egy Twente-élethalálszendvics meccsben ez most csak a ketchup-mustár, nem tudhatjuk, hogy Jorge Jesus mennyiben tartalékol, és kiket akar kipróbálni esetleg.

Nem is nagyon frusztrálom magam ezen, hiszen olyan örömhír ért minket, amire nem számítottunk: a Digisport 20:40-től műsorára tűzött minket, így már csak egy jó sör kell a meccs élvezetéhez, mert ma nem tíz centiről kell a monitort bogarászni a meccs pontos értelmezése érdekében, hanem mindössze el kell olvasni ezt a posztot, hátradőlni a kanapéban, és élvezni a kábel televízió és a Benfica koprodukcióját.Portugal U20

A másik küldetés ma estére már keményebb fából faragott formáknak való, ott három óráig kell ébren lenni, korosztályos meccset kell kifolyó szemeinknek végig nézni, és közel sem zárható ki, hogy nem lesz hosszabbítás... Egy Portugália-Brazília persze a semleges szurkolónak sem kis csemege, ám egy befiquista főleg nem teheti meg, hogy kihagyja a derbit.

MikaMika, a portugál hálóőr még a Világbajnokság előtt igazolt csapatunkhoz Leiriából, hogy Kolumbiában aztán olyan formát nyújtson, amit még senki más: gólt sem kapott még a tornán, és megdöntötte a fennálló 493 perces góltalansági rekordot-jelenleg 570 percnél tart.

A védelem másik fontos tagja Roderick Miranda, akit azt hiszem már kevesebb embernek kell bemutatni, végigjátszotta eddig a tornát, ráadásul jó teljesítménnyel is, de Jorge Jesus nem kegyelmezett neki, fejlődése érdekében kölcsönadja a következő szezonra a Servette-nek.

Ne feledkezzünk meg Luis Martinsról sem, aki kis túlzással még ahhoz is fiatal, hogy Carlos Martins első balkézről született gyereke legyen, mégis ott van a csapatban, és Új-Zéland kivételével minden ellenfelet testközelből megtapasztalt.

Végül pedig a lieblingem, az új Nuno Gomes, a büntetőrúgások koronázatlan királya, az acélidegű, ám sármos mosolyú Nelson Oliveira, akitől nyers angolsággal fél Portugália(a női fél) gyomrában pillangók repkednek. Róla nem is kell többet tudni, mint hogy Kamerunt egy csodás emeléssel verte meg, Guatemala ellen a tizenhat közt tizenegyesből lőtte tovább Portugáliát, majd Argentína ellen a párbajban szintén nem remegett meg, hogy aztán az elődöntőben a második-egyben utolsó- szöget üthesse a francia koporsóba. Menő na, az a lényeg, a pályán pedig a hetes számmal tessék keresni!Nelson Oliveira

A két csapat egyébként veretlenül érkezik a találkozóra, és ugyan a brazilok teljesítménye eddig meggyőzőbb, mi nagyon reméljük, hogy érik egy újabb portugál aranygeneráció.

Szóval egy mondatban még egyszer: 20:45-től Digisport, hajnali háromtól Eurosport!

Ja, és tessék lájkolni megújult facebook oldalunkat, ahol a meccsek után fotóalbumokkal várjuk a mélyen tisztelt olvasót, hét közben pedig a kétsoros híreket közöljük! https://www.facebook.com/benficanepsport

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik