Vegyes érzések

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2014.09.01. 21:09
A beharangban épp azzal kapcsolatban fejeztem ki borúlátásomat, hogy kiveszni látszik, sőt már kiveszett a szép játék csapatunkból. A Sporting...

A beharangban épp azzal kapcsolatban fejeztem ki borúlátásomat, hogy kiveszni látszik, sőt már kiveszett a szép játék csapatunkból. A Sporting elleni derbin, mintha valami felsőbb erők meghallgattak volna, de nyomokban visszatért valami, ami szemeimnek oly kedves volt még régebb. A meccset nem nyertük meg ugyan és kérdőjelek is maradtak bőven, de szerencsére pozitívumok is akadtak.A beharangban épp azzal kapcsolatban fejeztem ki borúlátásomat, hogy kiveszni látszik, sőt már kiveszett a szép játék csapatunkból. A Sporting elleni derbin, mintha valami felsőbb erők meghallgattak volna, de nyomokban visszatért valami, ami szemeimnek oly kedves volt még régebb. A meccset nem nyertük meg ugyan és kérdőjelek is maradtak bőven, de szerencsére pozitívumok is akadtak.

Azért azt se feledjük, hogy a Sporting és a Porto ellen mindig másképp vágunk neki a meccsnek, mint tesszük azt a közép- és kiscsapatok ellen. Ilyenkor minden játékosnak kétszer akkora a tüdeje és a bizonyítási vágy is a többszörösére növekszik, plusz gondolom JJ sem papírról olvassa fel monoton módon az instrukciókat az öltözőben.

Mindezen dolgok hatására történhetett meg az, hogy keményen beszorítottuk a Sportingot rögtön az elején és a meglepően kreatív próbálkozásoknak hamar meglett az eredménye, hiszen Maxi, Salvio és Gaitán egy remek passzorgiával hozták össze a vezetést. Salvio egyébként az egész meccsen penge volt - talán ő volt az egyetlen a csapatból, akivel nem tudtak mit kezdeni a zöld-fehérek. Úgy látszott, hogy minden a helyén van, a srácok haraptak, aztán bumm, a semmiből jött az összeomlás.

Arturtól már láttunk korábban nevetséges hibákat, és tudjuk is, hogy hébe-hóba benne van a játékában az ilyesmi, de ez azért mégiscsak több a sokknál. Az, hogy egy városi derbin, 1-0-ás állásnál vacakoljon a hazaadott labdával, majd kapkodva belerúgja az ellenfélbe, egyszerűen elfogadhatatlan. Senki sem tudja, hogyan alakulhatott volna a játszma, ha nincs ez a hiba, de a rohadt életbe, mégiscsak ezzel a komikus góllal lett 1-1, ami ugye végig ennyi maradt, szóval az tuti, hogy Arturnak nem lesznek nyugodt éjszakái - így is eleget mutogatták a kamerák Julio Césart a kispadon.

JJ és a kispadnézni sem bírta

Nem vagyok pszichológus, de igenis van olyan, hogy egy ember összeomlása átragad a többiekre. Itt is ezt történt, a Sporting meg van olyan jó csapat, hogy ezt kiszagolja és az előnyére tudja fordítani. A szünet előtt már egyértelműen ők voltak partiban, Jardelnek pedig 28 éve minden tapasztalatára szüksége volt, hogy fogni tudja Slimanit - sokszor még így sem sikerült neki.

A félidei szünet határozottan jót tett mindenkinek, kicsit összeszedettebb játékot láthattunk ezután, viszont az akciók elmaradtak egészen az ötvenvalahányadik percig. Na, itt viszont jött egy masszív tíz perces rohamáradat. Futószalagon szállították a helyzeteket Salvióék, de nem jött össze a vezetés megszerzése (ezt a Mouhamadou Sarr nevű fiút honnan kukázták? Jó párszor megmentette a csapatát). Kivételesen Lima is aktív volt, sőt, azt mondom, hogy még jól is játszott, mert a mezőnymunkája kifejezetten tetszett, csak ugye azok a fránya gólok nem akarnak jönni.

Az alábbhagyott lendület után már kezdhettünk is belenyugodni az x-be, de még Slimani szállíthatta volna a slusszpoént a végén, Artur ezúttal viszont védett egy nagyot, megtartva ezzel az egy pontot a csapatnak, magának pedig az esélyt arra, hogy JJ terveiben továbbra is szerepeljen. Elégedettek lehetünk? Az eredménnyel semmiképp sem, de vegyük sorban a dolgokat:

Pozitívumok

- Mint már az elején is írtam, nyomokban ismét visszatérni látszott a szép játék. Reméljük, hogy nem csupán egy pillanatnyi fellángolás volt és egyre gyakrabban látunk majd ilyesmit.

- Úgy tűnik Eliseu jó igazolás volt. Más típusú játékos, mint Siqueira volt, nem támad annyit, nem is olyan gyors, viszont keményebb, jól védekezik és baromira jól lő távolról. Nekem eddig tetszik.

- Salvio ismét magára talált. Úgy focizott tegnap, mint 4 éve, amikor kölcsönben volt itt az Atléticótól (ekkor szerette meg mindenki).

- Nem Naniról szólt a meccs.

Salvio

MOTM

Negatívumok

- Artur hatalmas hibája. Máté szerint nem bírja a nyomást, hogy ott ül a padon a brazil válogatott Julio César, aki rögtön váltja őt, amint hibázik. Nos, most hibázott, méghozzá nem is akármilyet, és ugyan a végén védett egy nagyot, nem vagyok benne biztos, hogy ezzel egálba hozta magát.

- Jardel egy megfelelő védő, de ez nekünk kevés. Egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy egész évben kezdő hátvéd legyen, ez pedig nagyon kijött most a Sporting ellen. Slimanit alig tudta fogni, ha úgy alakult, hogy futópárbajt kell vívni, akkor rendre alul maradt. A kis- és középcsapatok ellen jó lesz, de erősebb ellenfeleknél meg lesz a böjtje ennek.

- JJ nem nyúlt bele a meccsbe. A keretünk elég bő ahhoz, hogy bátran lehessen kombinálni. Most is ott ült a padon a debütálására váró Samaris, Ola John, Pizzi és Tiago (szokjátok, mert mi sem fogjuk már Bebének hívni), de JJ mégis Derleyt hozta be és őt is csak a végén.

- Talisca. Annyit már tudunk, hogy ügyes szabadrúgáslövő, de ennél többet még egyelőre nem mutatott, pedig JJ úgy látszik bízik benne. Mondjuk tegnap Carrilóék úgy összerugdosták, hogy alig bírt járni a végére.

Ezt végigfutva még mindig több a negatívum, mint a pozitívum, de ez azért már egészen más produkció volt, mint amit a felkészülési időszakban, meg a szezon első két meccsen láttunk. Alakul ez.

Most szusszanunk egyet, jönnek a válogatott meccsek, de utána aztán nincs megállás és megkezdődik a heti két meccses terhelés. Már alig várjuk! :)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik