Akinek a nyugdíj előtt járt még egy esély

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.08.09. 16:08
Nemrég még temettük, ám végül nem lépett le, csak pár várossal arrébb költözött, hogy egy régi cimborával újra éljék a régi álmokat....

Bragaban sem lett közutálat tárgyaNemrég még temettük, ám végül nem lépett le, csak pár várossal arrébb költözött, hogy egy régi cimborával újra éljék a régi álmokat. Igen, Quim és Nuno Gomes újra válogatott. Luxemburg ellen talán megkapják az utolsó esélyt.Bragaban sem lett közutálat tárgyaNemrég még temettük, ám végül nem lépett le, csak pár várossal arrébb költözött, hogy egy régi cimborával újra éljék a régi álmokat. Igen, Quim és Nuno Gomes újra válogatott. Luxemburg ellen talán megkapják az utolsó esélyt.

Mielőtt azonban csak egyetlen betűt is bepötyögnék, engedjétek meg, hogy szabadkozzam kicsit: Nuno Gomes ennek a klubnak az ikonja, így elhiszem, hogy Coentrao, Simao vagy Quim is megérdemelné, hogy írjunk róla(na jó, Simao most nem, mert már a válogatottba sem fér be), most a legfontosabb a legtöbb benfiquistának az, hogy Nuno újra válogatott, hiszen ha úgy játszik, ahogy tud, akkor a Euro2012-re is esélye lehetne eljutni, ahol egy jó teljesítménnyel átvehetné az örök góllövőlista vezetését(Platini hárommal, Shearer eggyel előzi meg).

Ehhez az első lépéseket már megtette, hiszen elfogadta a körülötte kialakult helyzetet, és lelépett. Nem dubajozni, mint azt már vizionálták, nem az MLS-be, hanem egy stabil európai csapatba, a Bragaba. Mondhatni, hogy a riválisunkhoz, de egy új divatot kár lenne egy évszázados múlttal összehasonlítani, így senki nem tudott haragudni rá.

Innentől minden beindult: a Braga drukkerek nedves alsóneművel várták, és újra érezhette a bizalmat, ráadásul minden bizonnyal a beilleszkedéssel sem volt gondja.Nuno Gomest mindenhol szeretikAmikor elment, azt is elmondta, hogy többek közt azért igazolt a Bragába, hogy újra válogatott lehessen. Megvallom őszintén, először én is csak legyintettem, de talán még Paulo Bento is félrenyelte a sangriát a hír hallatán. Mégis komolyan kellett őt venni, mert belevetette magát a munkába,és rögtön gólt is szerzett. Mint a lenti videó is mutatja, nem olyan bomba volt, mint amilyeneket Cristiano Ronaldo akaszt néha, nem cselezgetett, nem futott le senkit, talán már nem is tud, csak épp arra járt, és bevágta. Ahogy csak ő tudja.(1:40-től látható)

Nyilván nem ezzel nyűgözte le a közvéleményt, de jelezte: van benne még pár gól. És kinek van szüksége egy ilyen középcsatárra?

Igen, Portugáliának, így meg is kapta Quim cimbijével együtt a meghívót.Nuno Gomes és QuimPersze ne legyenek kétségeink: Nuno ezután sem lesz a jövő embere, és 35 évesen már aligha fog kinőni a szupercsere szerepkörből. Nem ő a portugálok jövője, de ha csak egy kis esély is van, hogy segítsen nekik, és eljusson a polák-ukrán Európa Bajnokságra, akkor mi szívből szorítunk neki, mert az utóbbi 20 évben játékosként ő tett a legtöbbet a klubért.

És most nem bírom ki, hogy ne tegyem be a sírós tribute videót, úgyhogy tekintsük úgy, mintha egy hölgy posztolta volna ezt, és mintha ez lenne a világ rendje:

Sok sikert Kapitány!

(képek: SC Braga hivatalos oldala)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik