Női BL-selejtező: fölényes FTC-siker, egy lépésre a főtábla

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 19:03
A Ferencváros női labdarúgócsapata 6–1-re megverte a luxemburgi Racing FC Uniont a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában, ezzel egy lépésre került a főtáblára jutástól. A későbbi végeredmény már a 62. percre kialakult. A selejtező második körének sorsolását november 6-án tartják.
Pusztai Sára (balra) két góllal és remek játékkal vétette észre magát a luxemburgiak ellen (Fotó: Földi Imre) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Pusztai Sára (balra) két góllal és remek játékkal vétette észre magát a luxemburgiak ellen (Fotó: Földi Imre) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!


Több szempontból is rendhagyó volt a Ferencváros kedd esti Bajnokok Ligája-selejtezője. A koronavírus-járvány miatt márciusban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) – egyebek mellett – a női élvonalban is befejezettnek tekintette a bajnokságot, nem hirdetett bajnokot, s a versenykiírásban rögzített bajnoki döntőt sem rendezte meg. A nemzetközi kupainduláshoz szükséges kvalifikációt azonban nem hagyhatta figyelmen kívül, és a mezőny első két csapata a BL-indulásért játszott egymással, a Ferencváros pedig jobbnak bizonyult az MTK Hungáriánál.

Aztán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) is változást jelentett be; már korábban jelezte, hogy a 2021–2022-es idénytől átalakítja a női Bajnokok Ligája lebonyolítását a sorozat korai szakaszában, de a járványhelyzet már a 2020–2021-es idénytől lépésre kényszerítette a szövetséget. A korábban nyár végén, ősz elején rendezett négycsapatos minitornák helyett novembertől két selejtezőkört rendeznek egymeccses párharcokkal. A Ferencváros mellett további 39 klub lépett vagy lép pályára kedden és szerdán az első körben. A továbbjutó 20 csapat november 18-án és 19-én újabb selejtezőt játszik, s a tíz továbbjutó – maradva azért a korábbi szabályrendszernél – csatlakozik Európa legjobb 22 csapatához, s innentől a göteborgi döntőig már oda-visszavágós párharcokat rendeznek.

A Ferencváros egyelőre a második selejtezőkörre készülhet, miután 6–1-re legyőzte luxemburgi ellenfelét. A zöld-fehérek női csapata fennállása során először játszott a Groupama Arénában, s negyven másodpercen belül két gólt is szerzett. Bár a Bajnokok Ligájában újoncnak számító Racing FC Union az első félidő derekán szépített, a háromszoros magyar bajnok a szünetig további két góllal lerendezte a továbbjutást, a szünet után pedig újabb két góllal tette fölényessé győzelmét.

A második selejtezőkör sorsolása november 6-án, péntek délben kezdődik Nyonban.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
FERENCVÁROS–RACING FC UNION (luxemburgi) 6–1 (4–1)

Budapest, Groupama Aréna, 391 néző. Vezette: Milkova (bolgár)
FERENCVÁROS: Bednar (Barti, 74.) – Mosdóczi, Róth R. (Hasanbegovic, 60.), Zlidnis, Czellér – Fenyvesi, Brandon (Papp L., 60.), Pusztai – Cameron (Nagy Viktória, 60.), Vágó F., Ivanusa (Siklér, 74.). Vezetőedző: Dörnyei Balázs
Gólszerző: Ivanusa (6.), Vágó F. (7., 62.), Pusztai (42., 45+3.), Cameron (58.), ill. Silvia Machado (25.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik