BL: Heynckes nem volt boldog a szünetben, de mi sem – Müller

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 00:02
null
Thomas Mülleréknek (jobbra) nagy harcot kellett vívniuk Sevillában (Fotó: AFP)
Fél lábbal a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében van a Bayern München. A német rekordbajnok egygólos hátrányból fordítva, két szerencsés találattal nyert Sevillában, a sikere megérdemelt – a bajorok jóval erősebb csapatot alkotnak a második félidőre „elfogyó” andalúzoknál. A győzelem ellenére igencsak önkritikusak voltak a vendégek az 1–2-t követő sajtótájékoztatón.

„Ez nem az a Bayern, amit ismerünk” – elégedetlenkedett a szakkommentátor Lothar Matthäus a szünetben. És lőn, a második játékrészben nem is azt a Bayern Münchent láthatta a közönség, mint az elsőben. Jupp Heynckes nagyon összekapta az első félidőben „él nélkül” futballozó csapatát, amely előbb nyomasztó fölényt harcolt ki, majd megszerezte a második, az elsőhöz hasonlóan szerencsés, és immár győztes gólját Sevillában. Matthäus még mindig nem volt teljesen elégedett („Ezzel a játékkal ez az eredmény igen jó” – jegyezte meg).

A lényeg, hogy a Bayern München első német csapatként nyert európai kupameccset a Sevilla otthonában, egyben az első csapat ebben a BL-kiírásban, amely győzni tudott a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban. Jupp Heynckes Bajnokok Ligája-csúcsot jelentő diadalszériája immár 12 mérkőzésesre nőtt, a Bayern trénere ennek ellenére kritikus hangot ütött meg a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

„Az első félidőben túl gyakran veszítettük el a labdát a középpályán, ahol nem volt megfelelő struktúránk, emiatt a Sevilla helyzeteket tudott kialakítani. A második félidőre feljavultunk, és a végén megérdemelten győztünk. Pszichológiai szempontból fontos volt, hogy gyorsan egyenlítsünk, és ez meg is lett, bár kellett hozzá egy kis szerencse is. Mindenesetre ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, akkor fejlődnünk kell” – értékelt Heynckes.

Hasonlóan kritikusan beszélt a győzelemben kulcsszerepet játszó Franck Ribéry, aki „társszerzője” volt az első találatnak (Jesús Navas öngóljának adta az UEFA) és gólpasszadója a másodiknak.

Heynckes elégedetlen volt az első félidei játékkal (Fotó: AFP)
Heynckes elégedetlen volt az első félidei játékkal (Fotó: AFP)

„Az első tíz perc jó volt, aztán elvesztettük a szervezettségünket, és egyáltalán nem működött a csapatjátékunk. A második félidő sokkal jobban ment. A Bajnokok Ligája más szint, a Sevilla remek csapat és nem könnyű itt játszani. Szerencsére jól reagáltunk a vezető góljukra. Ez a mérkőzés is megmutatta: nem szabad elaludni, mindig éberen kell várni, és nem szabad hibákat elkövetnünk” – vélekedett.

„A miénk a jobb csapat, akkor is, ha ez nem mutatkozott meg végig a meccsen. Sok labdát könnyen elszórtunk, és ebből a Sevilla helyzetekig jutott. Nem használtuk megfelelően a középpályán megnyíló területeket, nem volt elég gyors a tempó. Jupp Heynckes nem volt boldog a félidőben, de mi sem. Felpörgettük a tempót, és egyből jobban nézett ki a játék. Mindig remek eredmény az idegenbeli győzelem, de hazai sikerrel akarjuk megkoronázni” – csatlakozott Ribéryhez Thomas Müller.

A Sevilla trénere, Vincenzo Montella a két kapott gólt sajnálta nagyon, főleg mert igencsak szerencsétlen szituációk után pattant be mindkettő a Sevilla kapujába.

„Megsüvegelem a játékosaimat, mert egy rendkívül magas szintű ellenféllel szemben jól futballoztak, és úgy gondolom, ennél többet érdemeltünk volna. Az első félidő taktikailag tökéletesen rendben volt. Kár a kapott gólért: ugyan nem demoralizált minket, de elvette a lendületünket. A második félidőben nem volt elég energiánk a kontratámadásokhoz. Az utolsó percekre felpörögtünk, és nagyon tetszett, amit láttam, ám két balszerencsés góllal veszítettünk – kár érte. A második játékrészben szenvedtünk, ugyanakkor a Bayern inkább csak labdabirtoklási fölényt tudott kialakítani, nem pedig helyzeteket kidolgozni. Azért nem cseréltem harmadszor is, mert Jesús Navas nincs teljesen rendben, és ha még tíz emberre is fogyatkoztunk volna, akkor kivégeznek. Hogy későn kezdtem cserélni? A futball azért szép, mert minden mellett és ellen lehet érvelni. Kevés esélyünk van a továbbjutásra, ám ugyanezzel a hozzáállással megyünk ki Münchenben, és hiszem, hogy jó eredményt tudunk elérni. Kevés szusszal, de sok mentális erővel fejeztük be a mérkőzést – s ezt az erőt kell Münchenbe magunkkal vinnünk” – nyilatkozta.

A visszavágót április 11-én játsszák a müncheni Allianz Arénában, alighanem kevesen fogadnának a Sevilla továbbjutására…

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sevilla (spanyol)–Bayern München (német) 1–2 (1–1)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, 40 635 néző. Vezette: Daniele Orsato (olasz)
SEVILLA: Soria – J. Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – G. Pizarro, Nzonzi – Sarabia, F. Vázquez, J. Correa (Sandro Ramírez, 78.) – Ben Yedder (Muriel, 80.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Bernat (Rafinha, a szünetben) – Th. Alcántara, Javi Martínez, Ar. Vidal (James Rodríguez, 36.) – Th. Müller, Lewandowski, Ribéry (Robben, 79.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző: Sarabia (32.), ill. Jesús Navas (37. – öngól), Thiago Alcántara (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik