Fordított Sevillában, ezzel nagy lépést tett az elődöntő felé a Bayern

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 20:39
null
Boldog Bayern-játékosok, érik az újabb BL-elődöntő (Fotók: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Bayern 2–1-re nyert Sevillában, így igen kedvező helyzetből várja a visszavágót. A München az első német csapat, amely európai kupamérkőzésen le tudta győzni a Sevillát a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Sevilla (spanyol)–Bayern München (német) 1–2 (1–1)
Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán Stadion. Vezette: Daniele Orsato (olasz)
SEVILLA: Soria – J. Navas, Kjaer, Lenglet, Escudero – G. Pizarro, Nzonzi – Sarabia, F. Vázquez, J. Correa (Sandro Ramírez, 78.) – Ben Yedder (Muriel, 80.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Bernat (Rafinha, a szünetben) – Th. Alcántara, Javi Martínez, Ar. Vidal (James Rodríguez, 36.) – Th. Müller, Lewandowski, Ribéry (Robben, 79.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Gólszerző: Sarabia (32.), ill. Jesús Navas (37. – öngól), Thiago Alcántara (68.)

Az elmúlt hétvégén mutatott teljesítményt látva mindkét csapat bizakodva várhatta a mérkőzést, bár a Sevilla játékosainak szájíze nem lehetett az igazi, hiszen 87 percnyi szinte tökéletes futball után, kétgólos előnyüket leadva „csak” 2–2-re végeztek a Barcelonával. A Bayern egy félidő alatt kiütötte a Dortmundot, de a második játékrészre is „félretett" egy gólt, így 6–0-ra nyert.

A müncheni együttes legnagyobb hiányzója David Alaba volt, az osztrák válogatott balhátvéd idegbecsípődés miatt nem léphetett pályára. A Sevilla kapuját David Soria védte: ő 1998 márciusa óta az első futballista, aki a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben mutatkozott be.

Az andalúziai csapat – a Barca elleni meccshez hasonlóan – nagy elánnal kezdett, és a 20. percben meg is szerezhette volna a vezetést, ám Pablo Sarabia óriási helyzetben tíz méterről, szemben a kapuval mellé lőtt. A 31. percben ismét a spanyol támadó veszélyeztetett, ám távoli löketét Sven Ulreich a levegőben úszva oldalra paskolta, egy perccel később azonban már előnybe került a Sevilla – teljesen megérdemelten.

Sergio Escudero bal oldali beadása után a hazaiak legveszélyesebb játékosa, Sarabia a hosszú oldalon a felkarját is használva elsodorta a labdát Juan Bernat elől, majd Ulreich válla fölött higgadtan a kapu jobb oldalába emelt. Ha ugyanilyen hidegvérű lett volna bő tíz perccel korábban is, akkor már kettővel mehetett volna a Sevilla (1–0).

A Bayern sorozatban a 13. idegenbeli BL-meccsén kapott gólt, ezzel beállította a negatív klubcsúcsot.

Pablo Sarabia góljával még a Sevilla vezetett
Pablo Sarabia góljával még a Sevilla vezetett

A németek nem estek kétségbe a találat miatt, öt perc elteltével máris egyenlítettek. A sérülés miatt lecserélt Arturo Vidal helyére beálló James Rodríguez tálalt a bal oldalon felfutó Franck Ribéry elé, aki a bal alsó sarkot vette célba, de lövésébe Jesús Navas beletette a lábát, így a labda irányt változtatott, és Soriát becsapva a jobb alsóba csorgott. A Sevilla kapusa beleért, ám nem tudott hárítani (1–1).

A szünetben cserélt a Bayern, a spanyolok góljánál kissé határozatlan Bernat helyére Rafinha állt be, de a játék képe nem a brazil védő pályára küldése miatt változott meg. A bajor sztárcsapat egész más mentalitással futballozott, mint az első félidőben, és a fordulás után nem hagyta kibontakozni a Sevillát. A vendégek nem szegezték kapujuk elé a spanyolokat, azonban uralták a meccset.

A 66. percben aztán Javi Martínez nagy helyzetben leadott erőtlen lövését Soria bravúrral a léc fölé tolta, két perccel később viszont megint hadilábon állt a szerencsével a Sevilla: Ribéry lágy beadását követően Thiago Alcántara lefejelte a földre a labdát, amelybe Escudero beleért, így Soria ismét kiszolgáltatott helyzetbe került (1–2).

A spanyol középpályás a nyolcadik gólját szerezte a Bajnokok Ligájában, ebből a hetediket a kieséses szakaszban.

A hajrában életjeleket adott a Sevilla, de távoli lövéseken kívül nem tudott veszélyt jelenteni a vendégek kapujára. Mivel az eredmény nem változott, Jupp Heynckes első edzőként elkönyvelte sorozatban a 12. győzelmét a BL-ben.

A továbbjutás valószínűleg eldőlt, ám a Bayern a jövő szerdai (április 11.) visszavágón nem játszhat majd úgy az első harminc percben, mint a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik