Mourinho: Engem fognak hibáztatni, ha kiesünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.29. 19:58
null
Özil (balra) és a Real Madrid háromgólos hátrányba került Dortmundban (Fotó: Reuters, archív)
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője tudja, hogy őt fogják okolni, ha a spanyol együttes nem jut döntőbe a Bajnokok Ligájában. A blancóknak nincs könnyű dolguk, hiszen a Borussia Dortmund elleni elődöntő első felvonásán 4–1-re kikaptak idegenben, a visszavágót kedden rendezik a Bernabéuban.

 

 

 

„A gyakorlatban a futballklubok sikere több emberen múlik, de kudarc esetén mindig az edző a hibás – nyilatkozta hétfői sajtótájékoztatóján José Mourinho. – Nyugodt vagyok, ismerem a helyzetet. Fantasztikus edzők vannak, akik még sohasem nyertek Bajnokok Ligáját, én már kétszer is szerencsére, és keményen harcolok a harmadikért."

AKIKNEK VIGYÁZNIUK KELL
Három játékosnak is vigyáznia kell a keddi visszavágón, hiszen ha sárga lapot kap, biztosan kihagyja a májusi döntőt, ha csapata bejut. Ilyen Michael Essien, Sergio Ramos (mindkettő Real Madrid) és Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund) is.

Mourinho 2004-ben a Portóval, majd 2010-ben az Interrel nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az utóbbi időben arról pletykált a spanyol sajtó, hogy távozik a Real Madridtól (ahol szerződése 2016 nyarán járna le) és visszatér a Chelsea-hez, sőt, már utódját is megtalálták a jelenleg a PSG-nél dolgozó Carlo Ancelotti személyében.

„Ha tudni akarják, hogy a Real Madrid felvette-e a kapcsolatot Ancelottival, akkor a klubvezetőket kérdezzék, ne engem – hárította a pletykákat a portugál szakvezető, majd beszélt a Dortmund elleni visszavágóról. – Ez a meccs az utóbbi tíz év legnehezebbje lesz. Ugyanezt éreztem a németországi találkozó előtt is, ahol úgy játszottunk, mintha egy felkészülési meccs lenne."

Mourinho azt is tagadta, hogy Jürgen Kloppnak elárulta volna, hol folytatja munkáját a következő idényben. A Borussia Dortmund vezetőedzője is cáfolta a Bild híresztelését.

„Az igazság az, hogy nem beszéltem Kloppnak a jövőmről, és ő is ezt mondja. Szégyen, hogy az emberek inkább az újságoknak hisznek, nem pedig annak, amit a Dortmund edzője mond" – mondta José Mourinho.

A portugál szakvezető beszélt a Bayern Münchenhez igazoló Mario Götzéről és az elődöntő első meccsén négy gólt szerző Robert Lewandowskiról is.

„Már a szezon elején megfordult a fejemben, hogy a Dortmund a sorozat esélyese lesz, nem meglepetés, hogy most itt tartanak. Mario Götze távozik, és azt mondják, Lewandowski is. Úgy tűnik azonban, hogy remek a klub struktúrája, Klopp pedig nyugodt környezetben végezheti munkáját. Biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a távozó játékosok megfelelő pótlását, mivel kiváló csapatról és edzőről van szó" – zárta mondandóját Mourinho.

Sami Khedira, a Real Madrid középpályása a klub hivatalos honlapjának elmondta: egy korai gól nagyon fontos lenne a blancóknak.

„Rendkívül fontos lenne, hogy korán gólt szerezzünk, meg kell őriznünk a hidegvérünket a mérkőzés folyamán – utalt a Borussia Dortmund elleni visszavágóra Khedira. – A mester remekül felkészített minket a találkozóra, ha korán gólt kapunk, még nagyobb nyomás alatt leszünk. Minden BL-meccsen fontos, hogy ne kapj gólt. Szerencsére idegenben betaláltunk, így három gól kell otthon a remekül védekező BVB ellen."

A mérkőzésről természetesen élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–BORUSSIA DORTMUND (német)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. 20.45 (tv: Sport 1) Vezeti: Webb (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Diego López – S. Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín
BORUSSIA: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski
Az első mérkőzésen: Borussia Dortmund–Real Madrid 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik