BL: Szerettem volna dupla mesterhármast elérni, de mit tegyek? – Haaland a cseréről

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.15. 00:08
null
Harag azért nincs (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Manchester City 7–0-ra legyőzte az RB Leipziget a két labdarúgócsapat kedd esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében, és 8–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. Íme, néhány gyorsértékelés!

 

„Óriási este volt! Először is rendkívül büszke vagyok, hogy a Bajnokok Ligájában futballozhatok. Imádom! Öt gól! Hét–nullára győzni fantasztikus érzés – mondta a BL-történelem harmadik ötgólos játékosa, Erling Haaland a BT Sportnak a lefújás után. – Hogy melyik a kedvenc gólom? Kavarognak a fejemben... Emlékszem a mozdulatokra, de összességében nincsenek meg. A sok gólöröm is lefárasztott...”

A norvég támadó elmondta, szuper képességének tartja a gólszerzést, és amikor helyzetbe kerül, nem nagyon gondolkodik, ösztönösen cselekszik, ezért nem maradnak meg a fejében pontosan a történtek.

„Ilyenkor villámgyorsan dolgozik az agy, és őszintén szólva csak arra összpontosítok, hogy arra rúgjam a labdát, amerre nem látom a kapust.”

Ami pedig a taktikát illeti: „A meccs előtti napon rengeteget gyakoroltuk a letámadást. Hazai pályán különösen fontos, hogy sok futással és letámadással zavarba hozzuk az ellenfelet, ebben szerintem nagyon jók vagyunk. Még többször kellene ilyesmire törekednünk, nagyobb hely jutna az első vonal mögötti embereinknek az építkezésre.”

S hogy Josep Guardiola viszonylag korán, a 63. percben lecserélte? „Mondtam neki, hogy nagyon szeretnék dupla mesterhármast elérni, de hát mit tehettem volna...?”

„Az első perctől az utolsóig minden játékosom nagyon jó teljesítményt nyújtott – igyekezett a csapat teljesítményére helyezni a hangsúly Josep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Nemcsak akkor dolgoztunk kiválóan, amikor nálunk volt a labda, hanem akkor is, amikor a megszerzése volt a feladat.”

De persze nem maradhatott el Haaland méltatása sem: „Erling nagyszerűen játszott. Öt gól hatvan perc alatt, hihetetlen fickó csodálatos képességekkel. Mind fizikailag, mind mentálisan nagyszerű, született győztes.”

Kérdésre válaszolva Guardiola kifejtette: az előző BL-idényekben sem az volt a messzebbre jutás, a végső diadal akadálya, hogy nem szereztek elég gólt, hanem hogy túl sokat kaptak.

„Négyet szereztünk a Real Madrid, hatot a Monaco, négyet a Tottenham ellen. Sergióval (Agüero) is megvolt bennünk a gólképesség. Sokszor azért estünk ki, mert sokat is kaptunk. Most viszont nagyon jól is védekeznek a srácok.”

„Nem valami jó érzés – kesergett Emil Forsberg, a Leipzig középpályása. – Nem akarok mentségeket keresni. Borzasztóan fáj, ami történt. A City jól futballozott, fantasztikus csapat. El kell ismernünk, semmi esélyünk sem volt.”

„Sohasem volt még részem hétgólos vereségben. Brutális. Keserű ez az este. Haaland hihetetlenül erős, sokoldalú futballista, nagyon nehéz védekezni ellene” – mondta az első gól előtti véleményes tizenegyest összehozó Benjamin Henrichs.

Az összefoglalót ide kattintva olvashatja el!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MANCHESTER CITY (angol)–RB LEIPZIG (német)
7–0 (3–0)
Manchester, City of Manchester Stadion, 52 038 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
MAN. CITY: Ederson – Stones (S. Gomez, 64.), Akanji, Rúben Dias, Aké – Bernardo Silva, De Bruyne, Rodri (Phillips, 64.), Gündogan (Mahrez, 55.), Grealish (Foden, 55.) – Haaland (J. Álvarez, 63.). Menedzser: Pep Guardiola
LEIPZIG: Blaswich – Henrichs (Klostermann, 80.), Orbán, Gvardiol, Raum – Szoboszlai (Olmo, 72.), Laimer, Kampl, A. Haidara (Simakan, 63.), Forsberg (A. Silva, 63.) – Werner (Poulsen, 63.). Vezetőedző: Marco Rose
Gólszerző:
Haaland (22., 24., 45+2., 53., 57. – az elsőt 11-esből), Gündogan (49.), De Bruyne (90+2.)
Továbbjutott: a Manchester City, 8–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik