BL: sima azeri, nehéz lengyel továbbjutás, az Asztana máris kiesett

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 21:56
null
Guerrier duplázott a Szileksz ellen (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában az azeri Qarabag 4–0-ra legyőzte az északmacedón FK Szilekszet, míg a lengyel Legia Warszawa igencsak megszenvedett az északír Linfield FC ellen. A nap első meglepetését a fehérorosz Dinamo Breszt szállította a tavaly még EL-csoportkörben szereplő kazah Asztana 6–3-as kiütésével.

Az azeriek már az első félidőben eldöntötték az északmacedónok elleni mérkőzést, s mivel a továbbjutásról itt is egy mérkőzés dönt, amikor Donald Guerrier az 51. percben megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, ez a kérdés is eldőlt. A 4–0-s végeredményt Emreli állította be a 80. percben.

A másik késő délutáni meccsen a lengyel Legia Warszawa alaposan megszenvedett a védekezését remekül megszervező északír Linfield ellen: a 75. percben Kirk Millar kiállítása után emberelőnybe kerülő lengyelek José Kanté 82. percben szerzett góljával tudtak csak győzni.

KANTÉ GÓLJA

A 2020–2021-es Bajnokok Ligája-kiírás első meglepetését a Dinamo Breszt szállította az Asztana ellen: hazai pályán 6–3-ra győzött a fehérorosz bajnok a kazah ligaelső ellen, amely tavaly ősszel még az Európa-liga csoportkörében vitézkedett a Manchester United legyőzésével. Tegyük hozzá, a kazahok egy éve is búcsúztak a BL-selejtező első körében.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Qarabag (azeri)–FK Szileksz (északmacedón) 4–0
(J. Romero 11., D. Guerrier 40., 51., Emreli 80.)
Legia Warszawa (lengyel)–Linfield FC (északír) 1–0 (José Kanté 82.)
Dinamo Breszt (fehérorosz)–Asztana (kazah) 6–3
(Gordejcsuk 16., 22., Pecsenin 17., Sedko 37., A. Diallo 55., 90., ill. Tomasov 45., Rotariu 53., Bejszebekov 87.)

A győztesek továbbjutottak.

KÉSŐBB
20.45: Celtic FC (skót)–KR (Knattspyrnufélag Reykjavíkur, izlandi) – bővebben itt.
21.00: Crvena zvezda (szerb)–Europa FC (gibraltári) (Tv: Sport1)

A későbbi meccsekről bővebben itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik