BL-sel.: a Celtic lesz a Fradi-meccs továbbjutójának ellenfele

Vágólapra másolva!
2020.08.18. 22:41
null
Édouard (középen) duplázott (Fotó: Getty Images)
Nem sok mindent bízott a véletlenre a Celtic az izlandi KR ellen Bajnokok Ligája-selejtezőn: a 17. percre már kétgólos előnyre tett szert, s 3–0-s félidő után a második játékrészben is hármat rámolt be az izlandi csapat kapujába. A skótok következő ellenfele az FTC–Djurgarden mérkőzés továbbjutója lesz.

A Celtic toronymagas esélyeshez méltóan kezdte az izlandi KR elleni selejtezőjét, s már a 6. percben megszerezte a vezetést a norvég Mohamed Elyounoussi találatával, aztán bő tíz perc múlva a francia Odsonne Édouard is betalált. A továbbjutás kérdése a 31. percre végleg eldőlt, amikor a szintén francia Christopher Julien is feliratkozott a gólszerzők közé.

A fordulás után a Celtic első lehetőségét gólra váltotta: Greg Taylor a gólvonalról kapuba stukkolta a jobbról középre érkező labdát.

A meccs legszebb gólját a duplázó Édouard szállította a 71. percben, nagy szóló végén helyezett az izlandi kapuba, míg a végeredményt a csereként pályára lépő Patryk Klimala állította be a 91. percben.

ÉDOUARD MÁSODIK GÓLJA

Ezzel a Celtic magabiztosan lépett a következő fordulóba, amelyben az FTC–Djurgarden párharc győztesével találkozik.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ

Celtic FC (skót)–KR (Knattspyrnufélag Reykjavíkur, izlandi) 6–0 (Elyounoussi 6., Édouard 17., 71., Julien 31., Taylor 46., Klimala 91.)
Továbbjutott: a Celtic

A TÖBBI MAI MÉRKŐZÉSEN

Az azeri Qarabag már az első félidőben eldöntötte az északmacedón Szileksz elleni mérkőzést, s mivel a továbbjutásról itt is egy mérkőzés dönt, amikor Donald Guerrier az 51. percben megszerezte saját maga második, csapata harmadik gólját, ez a kérdés is eldőlt. A 4–0-s végeredményt Emreli állította be a 80. percben.

A másik késő délutáni meccsen a lengyel Legia Warszawa alaposan megszenvedett a védekezését remekül megszervező északír Linfield ellen: a 75. percben Kirk Millar kiállítása után emberelőnybe kerülő lengyelek José Kanté 82. percben szerzett góljával tudtak csak győzni.

KANTÉ GÓLJA

A 2020–2021-es Bajnokok Ligája-kiírás első meglepetését a Dinamo Breszt szállította az Asztana ellen: hazai pályán 6–3-ra győzött a fehérorosz bajnok a kazah ligaelső ellen, amely tavaly ősszel még az Európa-liga csoportkörében vitézkedett a Manchester United legyőzésével. Tegyük hozzá, a kazahok egy éve is búcsúztak a BL-selejtező első körében.

A Crvena zvezda is sima győzelmet aratott a gibraltári Europa FC felett – a gólokon az 52 perc alatt klasszikus mesterhármast szerző Comore-szigeteki Ben Nabouhane, valamint a duplázó Mirko Ivanics osztozott, a szerbek 5–0-val léptek a következő fordulóba.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Qarabag (azeri)–FK Szileksz (északmacedón) 4–0
(J. Romero 11., D. Guerrier 40., 51., Emreli 80.)
Legia Warszawa (lengyel)–Linfield FC (északír) 1–0 (José Kanté 82.)
Dinamo Breszt (fehérorosz)–Asztana (kazah) 6–3
(Gordejcsuk 16., 22., Pecsenin 17., Sedko 37., A. Diallo 55., 90., ill. Tomasov 45., Rotariu 53., Bejszebekov 87.)
Crvena zvezda (szerb)–Europa FC (gibraltári) 5–0 (Ben 35., 43., 52., M. Ivanics 78., 87.)

A győztesek továbbjutottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik