BL: sérülések is nehezítik a gyengélkedő Inter helyzetét

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 09:23
null
Az Internazionale több csatára is sérüléssel bajlódik, így a veterán Edin Dzekónak (jobbra) kellene gólokat szereznie a Barcelona elleni BL-csoportmérkőzésen (FOTÓ: AFP)
Az Internazionale vezetőedzője alatt inog a kispad, ha nem mutat fel eredményt a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában, elveszítheti az állását. 



Jövő hét szerdán dönt az Internazionale vezetősége Simone Inzaghi jövőjéről. A milánóiakat tavaly nyár óta irányító, első idényét Olasz Kupa- és olasz Szuperkupa-győzelemmel záró vezetőedző alatt erősen inog a kispad, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy a rossz idénykezdet (a bajnokságban kilencedik a csapat, a Bajnokok Ligájában csoportja harmadik helyén áll) miatt fogytán a türelem. A tréner nyolc napot kapott, hogy rendezze a sorokat, ezalatt a Bajnokok Ligájában kétszer a Barcelonával küzd meg, míg a bajnokságban szombaton a Sassuolo otthonába látogat az Inter.

„Az ősszel eddig a Roma ellen játszottunk a legjobban, nem érdemeltünk vereséget  – kesergett a hétvégi hazai bukás utáni sajtótájékoztatón Simone Inzaghi. – Hogy veszélyben érzem-e a munkámat? Edzőként minden héten, minden mérkőzésen vásárra viszem a bőröm, ebben nincsen semmi meglepő. Persze sohasem jó érzés vesztesen bemenni az öltözőbe, de a játékunkkal elégedett voltam, végre úgy futballoztunk, ahogyan az elvárható tőlünk. Ha ebben a szellemben dolgozunk tovább, kijövünk a gödörből.”

Az olasz mester a BL-mérkőzés előtti hétfői sajtótájékoztatón sem volt jó kedvében, amiben szerepet játszott, hogy előtte vette kézhez Lautaro Martínez orvosi vizsgálatának eredményét. A 25 éves argentin csatár a Roma elleni bajnokin sérült meg, mint kiderült, a combizma nem bírta a terhelést. Mivel pihennie kell, kevés az esély rá, hogy a Barcelona ellen pályára lépjen, s ez különösen amiatt fáj az Inter vezetőedzőjének, mivel a posztra vészesen szűkös a választási lehetőség. Romelu Lukaku még mindig nem jött rendbe, a kiöregedőfélben lévő és formáját kereső Edin Dzeko párja így az eddig leginkább kiegészítőemberként számításba vett Joaquín Correa lehet a támadósorban.

Mindezek tetejébe a csapatkapitány és első számú kapus, Samir Handanovic jó eséllyel kikerül a kezdőből. A szlovén rossz napot fogott ki a Roma ellen, Paulo Dybala lövését bevédte, a második kapott gólnál pedig nem mozdult ki az öt és felesre beívelt labdára. Simone Inzaghi nem titkolta, hogy változtatást tervez a poszton, a Barcelona ellen André Onana véd.

Az Internél sokkal nyugodtabban készülhetnek milánói vendégjátékukra a katalánok. A bajnoki főpróba remekül sikerült, Robert Lewandowski góljával Mallorcán 1–0-ra nyert a csapat. Xavi Hernández kulcsemberei közül Pedrit pihentetni tudta, és úgy néz ki, szüksége is lesz arra, hogy középpályása teljesen fitt legyen Milánóban. A válogatott szünet alatt megsérült Frenkie de Jong még nem épült fel, el sem utazott a csapattal. Az Inter ellen nyolc napon belül vívott két találkozó – kollégájától eltérően – a spanyol vezetőedző állását ugyan nem sodorhatja veszélybe, de a továbbjutás szempontjából kiemelt jelentőségű. Amelyik együttes jobban jön ki belőle, közel kerül az egyik továbbjutó hely megszerzéséhez.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
18.45:
Bayern München (német)–Viktoria Plzen (cseh) (Tv: Sport1)
21.00: Internazionale (olasz)–Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ ÁLLÁS
1. Bayern München 2 2 0 0 4–0 +4 6
2. Barcelona 2 1 0 1 5–3 +2 3
3. Internazionale 2 1 0 1 2–2 0 3
4. Viktoria Plzen 2 0 0 2 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik