Tűz és mázli: CR duplázott, a Real fordított, és két góllal nyert a PSG ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 20:32
null
Cristiano Ronaldo duplával vezette győzelemre a Realt (Fotó: AFP)
Előnyben a Real Madrid: a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédője a Santiago Bernabéu Stadionban 0–1-ről 3–1-re fordítva győzte le a PSG-t a nyolcaddöntő első mérkőzésén. Cristiano Ronaldo duplázott – első gólja a 100., Real-mezben elért BL-találata volt –, a kegyelemdöfést Marcelo vitte be, a párizsiak gólját Adrien Rabiot szerezte.

Úgy kezdett a Real Madrid, mint egy olyan csapat, amely tisztában van azzal, hogy szezonja és vezetőedzője megmentéséért küzd a BL-nyolcaddöntőben. A címvédő ultraagresszív, egészen feltolt letámadással kezdett, és zavarba is hozta a PSG-t. Zavarból nem lett azonban pánik, helyzetből nem lett gól – a párizsiak pedig tíz perc elteltével kiegyenlítetté tették a mérkőzést.

A PSG elsősorban Neymar egyéni akciói révén próbálta megbontani a madridi védelmet, a brazil adott is, kapott is (tevékenysége közben meg összeszedett egy sárga lapot). Az első ajtó-ablak helyzetet a 28. percben a Real puskázta el: a bal szélről Marcelo káprázatos labdát ívelt a jobb szélen robogó Cristiano Ronaldo elé, aki ziccerben fejbe lőtte Alphonse Aréolát.

A kihagyott ziccert nagyon gyorsan megbánta a Real Madrid, a 33. percben ugyanis lecsapott a PSG, és megszerezte a vezetést. A jobb szélen Dani Alves futott fel, középen Neymarnak és Edinson Cavaninak megvolt a védőpárja, ám a beadás a második hullámban teljesen üresen érkező Adrien Rabiot elé pattant – Luka Modric szem elől tévesztette a középpályást. Rabiot köszönte szépen a lehetőséget, és a kapu közepébe lőtt a tizenhatoson belülről (0–1).

A Real Madrid megint „felcsavarta” a letámadást, de Cristiano Ronaldo az égbe lőtt egy „félhelyzetet”, majd a párizsiak növelhették volna az előnyüket, ám Cavani centerből leadott lövése szögletre pattant. A félidő slusszpoénja a címvédőé volt: a 45. percben Toni Kroos a bal szélen betört a tizenhatoson belülre, Giovani Lo Celso szabálytalanul állította meg – büntető! A tizenegyest Cristiano Ronaldo erőből a jobb alsó sarokba küldte (1–1). Ronaldónak ez volt a 100. BL-gólja Real-mezben, egymás után a nyolcadik mérkőzésén talált be az elitligában.

A második félidőben megint a PSG „torkának esett” a Real, ám ennek most nem volt hatása, sőt, a vendégek hibáztak helyzetet Kylian Mbappé révén, majd még Rabiot is kihagyott egy lehetőséget, lövése a blokkoló Sergio Ramos leszorított felkarjáról vágódott le. A Bernabéu népe is háborgott egy ízben: Neymar indult meg a bal szélen, majd nagyot esett különösebb külső behatás nélkül – ám nem kapott műesésért sárga lapot, amelyik a második figyelmeztetését, így a pirosat jelentette volna.

Neymar adott is, kapott is (Fotó: AFP)
Neymar adott is, kapott is (Fotó: AFP)

Cserélt Zinédine Zidane és Unai Emery is, a Real mestere Gareth Bale-re váltotta a halovány Karim Benzemát, míg a párizsiaké Edinson Cavani helyett Thomas Meunier-t küldte pályára. Komikus közjáték után – Neymar véletlenül labdával fejbe lőtte Gianluca Rocchi játékvezetőt – a hajrát PSG-helyzetek vezették be, Presnel Kimpembe blokkba lőtt, Yuri Berchiche beadása elment a kapu előtt.

A 79. percben Zidane beküldte Lucas Vázquezt és Marco Asensiót, utóbbi pedig megadta azt az impulzust, ami a fordításhoz kellett – no meg kellett egy extra adag szerencse is. A 83. percben Asensio kétszer is kísérletezhetett balról beadással, második labdája megpattant, Aréola meg pont az ólálkodó Cristiano Ronaldo combjára ütötte azt. A labda Ronaldóról bepattant a hálóba – jókor volt jó helyen a portugál (2–1).

Nem volt még vége, a 86. percben Marcelo indított két kis játékot is a bal oldalon, befutott a tizenhatoson belülre, jó ütemben kapott egy visszagurítást, és egyből elengedett (kicsit kacska) lövésével kettőre növelte a Real előnyét. A labda itt is pattogott párat... 3–1

A PSG még kihagyott Mbappé révén egy helyzetet, és nagyon bánhatja, hogy a vezetés megszerzése után nem tudott élni további lehetőségeivel. A párizsiak a 83. percig jól álltak, ám két (számukra) balszerencsés mozzanat miatt vereséget szenvedtek – a Real Madrid a BL-ben „címvédői arcát” mutatta, és jelentős előnybe került a Bernabéuban.

Nem lesznek boldogok Párizsban, ha megint nyolcaddöntős kiesés lesz a BL-szezon vége...


BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
REAL MADRID (spanyol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 3–1 (1–1)

Madrid,Santiago Bernabéu Stadion. Vezette:Rocchi (olasz)
REAL MADRID:K. Navas – Nacho, S. Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Kroos, Casemiro (Lucas Vázquez, 79.) – Isco (Asensio, 79.), Benzema (Bale, 68.), C. Ronaldo.Vezetőedző:Zinédine Zidane
PSG:A. Aréola – Dani Alves, Marquinhos, Kimpembe, Berchiche – Verratti, Lo Celso (Draxler, 84.), Rabiot – Mbappé, Cavani (Meunier, 66.), Neymar.Vezetőedző:Unai Emery
Gólszerző: C. Ronaldo (45., 83. – az elsőt 11-esből), Marcelo (86.), ill. Rabiot (33.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik