BL: Nagy önbizalommal várjuk a Liverpool elleni párharcot – Gulácsi Péter

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 14:11
null
Gulácsi Péter szerint, ha a tudásuk legjavát adják, nehéz 90 perc vár Liverpoolra a Puskás Arénában (Fotó: AFP)
Hétfő délelőtt, a budapesti indulás előtt tartotta meg a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntős párharc első meccse előtti hivatalos sajtótájékoztatóját az RB Leipzig, az online konferencián Julian Nagelsmann vezetőedző mellett Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a lipcseiek kapusa válaszolt az újságírók kérdéseire. A vezetőedző kitért Szoboszlai Dominikra is.     


„Most csak az számít, hogy csúcsteljesítményt nyújtsunk kedd este. Ha tudásunk legjavát adjuk, nagyon nehéz kilencven perc vár a Liverpoolra. Mindkét meccsen ez a célunk, és bízom benne, hogy a visszavágó után mi jutunk tovább” – mondta Gulácsi Péter, aki a helyszínváltozásról, valamint az angol csapatban rejlő kvalitásról is beszélt.

Miután kiderült, hogy nem játszhatunk Lipcsében, hallottuk a lehetséges forgatókönyveket – folytatta Gulácsi Péter.Ha már nem játszhatunk otthon, örülök, hogy végül Budapestre esett a választás, de a csapat szempontjából jobb lett volna, ha Lipcsében, a saját arénánkban fogadhatjuk a Liverpoolt. Ezzel együtt magabiztosan várjuk a meccset, szeretnénk jó eredményt elérni a Puskás Arénában. Kicsit olyan a mostani helyzet, mintha mindkét együttes idegenbeli találkozóra készülne, ehhez mindkét félnek alkalmazkodnia kell. Ezzel együtt, mivel papíron mi játszunk hazai pályán, szeretnénk jó eredményt elérni a visszavágóra, az új helyszín egyébként sem változtat a terveinken. Ami az ellenfelet illeti, hihetetlen kvalitás van a Liverpool játékosaiban, és nemcsak a támadó hármasban. Sokat birtokolják a labdát, irányítják a játékot, és ha labdát szereznek, pillantok alatt felérnek az ellenfél kapujához. A szabad- és szögletrúgásaik egyaránt veszélyesek, a kulcs az lehet, hogy minél inkább leszűkítsük és lezárjuk az üres területeket. A labdavesztéseket követően azonnal vissza kell támadnunk, és nem hagyhatjuk, hogy a védelmünk mögé juttassák a labdát. Hiszünk magunkban, és bízom benne, hogy tovább folytatjuk a jó sorozatunkat.”

Videónkban Gulácsi Péter arról is beszél,mennyire különleges számára a Liverpool elleni meccs,miután hat évet töltött el korábban a klubnál.Julian Nagelsmann pedig kitér Szoboszlai Dominikra,aki nem tartott Budapestre a csapattal, de nem kizárt, hogy a visszavágón a keretben lesz.

A vezetőedző is ejtett néhány szót az ideiglenes otthonukról.

Ami a Puskás Arénát illeti, én életemben először járok Budapesten, de Gulácsi Péter és Willi Orbán már jól ismeri ezt a stadiont. Bevallom, nem tudom pontosan, hogy eddig milyen eredményeket értek el ebben az arénában, de Péter és Willi általában győztes csapatban szerepel. Ami az ellenfelet illeti a Liverpoolban nincsenek rossz futballisták, ha mégis ki kellene emelnem két labdarúgót, akkor Jordan Hendersont és Trent Alexander-Arnoldot említeném. Amióta nincsenek szurkolók a lelátókon, sokkal jobban látszik, hogy az angol középpályás mennyit kommunikál a társaival, mennyire összefogja a csapatot, igazi vezértípus, aki a többiek teljesítményére is nagy hatással van. Ami pedig a szélső védőt illeti, a beadásai és a keresztlabdái rendre helyzetbe hozzák a támadókat, erre nagyon oda kell figyelnünk.”

A 33 esztendős szakvezető Lothar Matthäus szavaira is reagált, a német világbajnok arról beszélt a találkozó előtt, hogy az utóbbi évek dinamikus fejlődésének köszönhetően a Leipzig már nagyon közel áll a Liverpool szintjéhez.

„„A szakértők nyugodt szívvel mondhatnak ilyeneket, mert nem nekik kell edzőként meccselniük a Liverpool ellen. Leghamarabb az első meccs lefújása után érdemes visszatérni erre a kérdésre. A többség szerint továbbra is az angol együttes a párharc esélyese, ami nem véletlen, elvégre az utóbbi két évben a Bajnokok Ligáját és az angol bajnokságot is megnyerte. Talán úgy tűnik, most kisebb gödörbe kerültek, de egyfelől a Premier League és a BL különböző versenysorozat, másfelől általános vélemény, hogy jelen pillanatban a Liverpool és a Manchester City a két legkeményebb ellenfél az európai porondon. Ráadásul a múlt szombati vereség után Jürgen Klopp kijelentette, hogy lemondtak a bajnoki címvédésről, ami egyben azt is jelenti, hogy mostantól minden idegszálukkal a Bajnokok Ligája megnyerésére koncentrálnak. Emiatt nagyon magabiztos és eltökélt Liverpoolra számítok, ugyanakkor az utóbbi évek eredményeiből mi is erőt meríthetünk. A Bundesligában és a nemzetközi porondon is bizonyítottuk, hogy a legerősebb ellenfelekkel is felvesszük a versenyt.”

NYOLCADDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
2021. február 16., kedd

21.00:RB Leipzig (német)–Liverpool (angol)
21.00:FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia)
2021. február 17., szerda
21.00:FC Porto (portugál)–Juventus (olasz)
21.00:Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német)
2021. február 23., kedd
21.00:Lazio (olasz)–Bayern München (német)
21.00:Atlético Madrid (spanyol)–Chelsea (angol)
2021. február 24., szerda
21.00:Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol)21.00:Atalanta (olasz)–Real Madrid (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik