BL: a bayernesek örülnek Lewandowski viszontlátásának – reakciók

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 12:33
null
A címvédő Real Madrid az F-csoportba került (Fotó: AFP)
Tegnap Isztambulban kisorsolták a Bajnokok Ligája 2022–2023-as idényének csoportjait, összegyűjtöttük az első reakciókat.


A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp szerint az A-csoportban mindenki esélyes lehet: „Először is ez egy derék kihívás. Mindhárom klub jó minőséget képvisel, azt mondanám, hogy mindannyiuknak van esélye. Az a jó hír, hogy nekünk is, úgyhogy várjuk a meccseket és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőlük. Az idei csoportkör időben rövidebb lesz a megszokottnál, úgyhogy készen kell állnunk erre is. Az ellenfeleket jól ismerjük, az elmúlt években játszottunk az Ajaxszal és a Napolival is. A Rangers új ellenfél, de ismerjük őket is, sokat tettek azért, hogy bejussanak a csoportkörbe” – nyilatkozta a klub honlapjának.

A Leverkusen képviseletében az ügyvezető igazgató, Fernando Carro értékelte a sorsolást a Kickernek: „Izgalmas csoport régi ismerősökkel! Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy stabilizáljuk magunkat a bajnokságban és ennek megfelelően élvezhessük a nemzetközi futballesteket.”

A Bayern München vezetőedzője és két legendája is kiemelte a klub hivatalos oldalának, hogy újra találkozhatnak Robert Lewandowskival.

Jó barátja és volt csapattársa, Thomas Müller már a sorsolás után üzent a lengyel gólvágónak a hivatalos Twitter-oldalán. „Milyen remek sorsolás ez a futballt kedvelők számára. Mr. Lewangoalski, hamarosan találkozunk Münchenben”mondta Müller a videóban.

Manuel Neuer is megszólalt a sorsolás kapcsán: „Barcelona és Inter, két nagyszerű klub két remek stadionnal. Várom a csoportmeccseket. Annak is örülök, hogy ilyen hamar újra találkozhatunk Lewandowskival. Egyértelműen az a célunk, hogy eljussunk az egyenes kieséses szakaszba, és nem becsülhetjük alá a Plzent sem.

Julian Nagelsmann
a 8–2 megismétlésére készül: „Ez nehéz csoport, tele kihívásokkal. Az Inter megerősödött és rengeteg nemzetközi sikernek örülhetett az elmúlt években. A Barca is erős csapat, főleg Lewyvel, remélem, hasonló eredményeket érhetünk ellenük, mint az elmúlt években. A Plzen lett a cseh bajnok megelőzve a prágai klubokat, ez azért jelent valamit. Elszántnak kell lennünk az elejétől fogva, de nagyon várjuk!”

Jordi Cruyff, a Barcelona vezető sportszakmai tanácsadója az Asnak nyilatkozott: „A legjobbak ellen méretünk meg. Robert Lewandowskinak különleges lesz ismét találkozni a Bayernnel. Az Inter visszaszerezte Romelu Lukakut, ezért itt is izgalmas csatákra számítunk, és persze nem vehetjük félvállról a Plzent sem.”

A cseh bajnok, Viktoria Plzen játékosai láthatóan örültek a sorsolásnak:


A Frankfurt sportigazgatója, Markus Krösche a Kickernek nyilatkozott: „Rendkívül nagy kihívásokat tartogató csoportba kerültünk. Erős ellenfelekkel nézünk majd szembe, ennek ellenére célunk a 16 közé jutás.”

A Salzburg vezetőedzője, Matthias Jaissle szerint csapata nehéz csoportba került: „Nagyon elégedett vagyok a sorsolással, ez nehéz négyes, de nagynevű ellenfeleket kaptunk. Láttam a mosolyokat a fiúk arcán a golyók kihúzását követően, várjuk ezeket a meccseket és készen állunk rájuk! Sokat kell dolgoznunk a következő hónapokban, rövid időn belül zajlanak majd le a mérkőzések. Intenzív időszak lesz, de biztosan élvezni fogjuk. Ha esélyed nyílik ilyen ellenfelek ellen játszani, akkor boldog vagy és elfogadod a kihívást.

A salzburgi játékosok pedig így reagáltak a csoportra:



Emilio Butragueno, a Real Madrid nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója úgy fogalmazott a Marcának: „Itt minden mérkőzés roppant fontos, nehéz találkozók várnak ránk. Mi mindig az első helyen akarunk továbbjutni, minden meccset meg akarunk nyerni.”

Az RB Leipzig magyar csapatkapitánya, Gulácsi Péter az Instagramon üzent: „Nem létezik túl nagy kihívás! Maximálisan motiváltak vagyunk!”


A lipcseiek vezérigazgatóját, Oliver Mintzlaffot a klub honlapja szólaltatta meg: „izgalmas kihívás vár ránk a címvédő és rekordbajnok Real Madrid, az ukrán aranyérmes Sahtar Doneck és a nagy múltú Celtic ellen. Örömmel várjuk a párharcokat.”

A Sahtarhoz visszatérő korábbi Fradi-játékos, Olekszandr Zubkov elszántan nyilatkozott klubja honlapjának: „A BL-ben nincs könnyű ellenfél. A Sahtarnak van tapasztalata a Real ellen, és játszott a Celtickel is. Minden ellenfelünket megfelelően kielemezzük majd, és felkészülünk a mérkőzésekre. Mindenki tudja, milyen helyzetben van most az országunk… Minden játékos, aki pályára lép, meg fog tenni mindent a siker érdekében.

Feran Sorino, a Manchester City vezérigazgatója kiemelte, végre szurkolóik előtt csaphatnak össze a Dortmunddal: „Szerintem sosem lehetsz túl boldog vagy túl szomorú a sorsolás után. A sorsolás az sorsolás. Vannak jó ellenfelek, vannak jó meccsek… A Dortmund elleni mérkőzés különleges lesz, 2021-ben játszottunk ellenük, akkor azonban zárt kapuk mögött. Most meglesz az esélyünk Manchesterben a szurkolóink előtt szembeszállni velük, és még különlegesebbé teszi, hogy vannak olyan játékosaink, akik korábban a német együttest képviselték, Erling Haaland és Ilkay Gündogan. Összességében a csoportkör szerintem nagy élmény lesz a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt” – mondta a City hivatalos weboldalának.

A Juventus képviseletében Pavel Nedved alelnök nyilatkozott a klubhonlapnak: „Tiszteletre méltó csoport a miénk, a BL-ben semmi sem könnyű és semmi sem biztos. Az összes csoport kemény, erős csapatokkal, örülünk neki, hogy ilyen nagy presztízsű csapatokkal játszhatunk. A PSG elleni izgalmas párharc lesz, de a Benficával és a Maccabi Haifával szemben sem lesz könnyű. Nagyszerű kihívások állnak előttünk.”

A PSG elnök-vezérigazgatója, Nasszer al-Kelaifi elégedett értékelése olvasható a párizsiak honlapján: „Örülünk, hogy még egy BL-csoportkörbe vághatunk bele, ez a világ legrangosabb versenysorozata. Készen állunk a küzdelmekre, olyan messze szeretnénk eljutni, ameddig csak tudunk.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik