BL: Kettő-nullára vezetünk, de nem vagyunk biztonságban – Stöger

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.08.04. 22:58
null
Stöger szerint csapata nagyot harcolt (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Groupama Arénában a cseh Slavia Prahát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A találkozó után Peter Stöger vezetőedző azt emelte ki, hogy játékosai nagyot küzdöttek a mérkőzésen.

„Kemény mérkőzést játszottunk egy hihetetlenül erős ellenfél ellen. A játék alapjaiban voltunk ma nagyon jók, fizikailag és technikailag is. Jó munkát végeztünk, de még csak a párharc felénél járunk, a jövő héten is jól kell játszanunk.”

A német szakember a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elárulta, hogy mi hangzott el a szünetben az öltözőben.

„Átbeszéltünk a hibáinkat. Rövidebben játszottunk, mint szerettünk volna, középen a passzokkal nem dolgoztunk eléggé, a Slavia pedig a hibáinkra tudott építeni. Gyorsabb játékot szerettem volna látni a pályán, és jobbak is voltunk a második félidőben.”

Hozzátette: egy évvel ezelőtt a selejtező ezen szakaszában csak egy meccsen dőlt el a továbbjutás, és ez most ismét jól jönne a Fradinak.

„Kettő-nullára vezetünk, de nem vagyunk biztonságban. Meg kell mutatnunk a kvalitásunkat a visszavágón, és minél több gondot okozni az ellenfélnek.”

Stöger a csehek edzőjének kijelentésére is reagált, mi szerint ilyen akusztikájú stadionnal még nem találkozott Európában.

„Valóban lenyűgöző volt a hangulat, úgyhogy nagy köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak. Nagyon fontos ez a fiúknak, rengeteg pluszt ad a játékunkhoz.”

PETER STÖGER SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS–SLAVIA PRAHA (cseh) 2–0 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 17 127 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Botka, 85.) – Laidouni, Haratin – Tokmac Nguen (Kovacevic, 90+2.), Zachariassen (Zubkov, 86.), Uzuni – R. Mmaee (Loncar, 75.). Vezetőedző: Peter Stöger
SLAVIA: Kolár – Masopust (Schranz, 53.), Kacsaraba, Zima, Dorley – Bah, Sevcík (Ibrahim Traoré, 25.), Holes (Lingr, 72.), Stanciu, Plavsics (Olayinka, a szünetben) – Kuchta (P. Musa, 53.). Vezetőedző: Jindrich Trpisovsky
Gólszerző: Kacsaraba (44. – öngól), Haratin (50. – 11-esből)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik