BL, H-csoport: a Juventus az első félidőben lerendezte a Malmőt

Vágólapra másolva!
2021.09.14. 22:55
null
A Juventus sima győzelmet aratott Malmőben (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Juventus esélyeshez méltón 3–0-ra legyőzte idegenben a Malmőt, míg a Chelsea hazai pályán, ha kissé nehezen is, de szintén begyűjtötte a három pontot a Zenit ellen.

Malmö (svéd)–Juventus (olasz)

A Juventus idegenben játszva sem adott sok esélyt a Malmőnek, már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A 23. percben Alex Sandro gyönyörű fejessel szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

Talán ez a gól nem, de az első félidő végén történtek minden bizonnyal sokkolták a hazai szurkolókat, és persze a játékosokat is.

A 45. percben Paulo Dybala büntetőből kettőre növelte a Juve előnyét, és ekkor úgy tűnt, hogy kétgólos lesz a fór a szünetre. Azonban Álvaro Morata még szót kért és kapott: egy perccel Dybala találata után ő is gólt szerzett.

A második félidőben már nem is változott az állás, noha nem lehet azt mondani, hogy az olaszok ne próbáltak volna meg további gólokat szerezni. Ez nem sikerült, de a Malmö is képtelen volt a kapuba találni, így a Juventus esélyeshez méltón sima győzelemmel kezdett a Bajnokok Ligájában.

Chelsea (angol)–Zenit (orosz)

Az első félidőben a Chelsea jóval többet birtokolta a labdát (62:38 volt az arány), de a mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. Mint ahogy a Zenit sem, amely masszívan és sikeresen védekezett, így a félidőben 0–0 volt az állás.

A második félidőben sokáig tartotta magát az orosz együttes, de a 69. percben megtört a gólcsend: Romelu Lukaku remek fejes góllal juttatta előnyhöz az angol csapatot.

Mint később kiderült, ez volt a döntő gól, így ha nehezen is, de a címvédő is győzelemmel mutatkozott be a BL 2021–2022-es évadjában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
H-CSOPORT

Malmö (svéd)–Juventus (olasz) 0–3 (A. Sandro 23., Dybala 45. – 11-esből, Morata 45+1.)
Chelsea (angol)–Zenit (orosz) 1–0 (Lukaku 69.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik