BL: Előbb-utóbb ebből lesz igazi futball – Sigér Dávid

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 23:22
null
Sigér Dávidnak is szerepe volt a Fradi-gólban (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla a Juventus papírforma 4–1-es sikert ért el a Ferencváros ellen a Puskás Arénában. A találkozót követően az FTC játékosai és a Juvéban két gólt is szerző Álvaro Morata értékelték a történteket az M4 Sport kamerája előtt.

 

„Egész jól kezdtünk, sikerült egész sokáig megvalósítani azt, amit akartunk. A meccs többi periódusában is volt ilyen, bár az nem volt betervezve, hogy kapunk négy gólt. Azon dolgoztunk, hogy legalább a szépítő gól meglegyen. Nagyon érdekes volt, hogy csak a stadion harminc százaléka lehetett itt, mégis olyan atmoszféra volt, ordítani kellett a pályán a másiknak, hogy meghalljon. Sajnálom, hogy nem lehetett telt házas a mérkőzés” – kezdte az M4 Sport riporterének Sigér Dávid.

„Nem gondolnám, hogy a korai gól megváltoztatta a meccset. Maximum ők nyugodtak meg jobban. Mi próbáltuk kihozni a labdát. Lábról lábra járatni, nem elrugdosni. Hátul is bevállaltunk olyan passzokat, ami néha túlzásnak tűnt, mégis, ha sikerül, önbizalmat ad a csapatnak. De hát nekünk még nagyon új ez a BL, nyilván olyan csapatok és játékosok ellen játszunk, akik évek óta itt vannak. A világ topfutballját képviselik. Fejlődni kell.”

A középpályás reagált arra is, hogy a második félidő hajrájában kapott két gólt szinte ajándékba adták volna a Juventusnak.

„Azt szerették volna látni a nézők, hogy rugdossuk fel mindig a labdát? Nyilván nem akartunk nekik gólokat ajándékozni, kicsit gyorsulni kell, fejben is, lábbal is. A labdakihozatalokkal lehet, óvatosabban kell bánni, de bátran kell játszani, mert előbb-utóbb ebből lesz igazi futball” – tette hozzá.

„Szerencsére nagyon jó állapotban éreztem magam. De szerintem a többiek is elmondhatják ezt. Sok helyen rotálunk. Sok minőségi játékosunk van. Meg tudjuk osztani a terhelést. A szakmai stábnak több lehetősége van, mint tavaly, amikor az Európa-ligában voltunk. Akkor volt, hogy egymás után ugyanazon játékosoknak kellett végigjátszani a kilencven perceket, most úgy érzem, sokkal jobban sáfárkodunk” – zárta mondandóját Sigér Dávid.

„Nagyszerű, hogy velünk lehettek a szurkolók. Ez egy olyan mérkőzés volt, amit nem látunk minden nap, minden idényben. Harcoltunk, de ez bonyolult volt, próbáltunk védekezni, a Juventus birtokolta többet a labdát. Így, hogy ők vezettek, nem volt könnyű. De nagyon örülök, hogy sikerült így is gólt szerezni” – mondta az M4-nek a második félidőben beszállt, majd a 90. percben szépítő Franck Boli már a Juventus mezébe bújva.

A Juventusnál duplázó Álvaro Morata elégedetten értékelt.

„A BL-ben kemény meccseket kell játszanunk. A mai csodás este volt számunkra, főleg, hogy lehettek szurkolók is. Mindig jó azt érezni, micsoda vibráció van egy stadionban, ha itt vannak a szurkolók. Ezt jó volt érezni ismét. A korai gól picit megváltoztatta a mérkőzést. Labdával, labda nélkül is együtt támadtunk le, jók voltak a reakcióink, örülünk, hogy megvan a három pont. Fontos volt a győzelem, mert látjuk, nem olyan egyszerű ez a csoport. Láttuk, amit a Ferencváros a Barcelona ellen nyújtott az első húsz percben. Kicsit szerencséje volt a Barcelonának és kicsit balszerencséje akkor a Ferencvárosnak. Jó csapatról van szó, jó srácok alkotják” – mondta udvariasan a Chelsea-t, a Real és az Atlético Madridot is megjárt spanyol csatár.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

G-CSOPORT
FERENCVÁROS–JUVENTUS (olasz) 1–4 (0–1)
Budapest,
Puskás Aréna, 20 000 néző. Vezette: Grinfeld (izraeli)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Botka (Heister, 68.) – Haratin, Sigér D., Somália – Zubkov (Uzuni, 80.), Isael (F. Boli, 73.), Nguen (Mak, 73.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
JUVENTUS: Szczesny – Cuadrado (Frabotta, 76.), Bonucci, Chiellini, Danilo – Ramsey (McKennie, 53.), Arthur (Bentancur, a szünetben), Rabiot – C. Ronaldo, Morata (Dybala, 67.), Chiesa (Bernardeschi, 76.). Vezetőedző: Andrea Pirlo
Gólszerző: F. Boli (90.), ill. Morata (7., 60.), Dybala (73.), Dvali (81. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik