NSO/MTI 2017.04.14 22:08 Frissítve: 2017.04.15 00:08

BL: Életem legnehezebb 15 perce volt – Bartra

Élete legnehezebb 15 percének nevezte a kedd esti dortmundi merényletet Marc Bartra, a helyi Borussia spanyol labdarúgója.


„Ez volt életem leghosszabb és legnehezebb 15 perce a fájdalom, a pánik és a bizonytalanság miatt, mert nem lehetett tudni, mi történik és mennyi ideig fog tartani” – írta pénteken a közösségi oldalán a 26 éves védő.

Bartra az egyetlen, aki a játékosok közül megsérült, amikor a csapatbuszt bombatámadás érte kedden, úton a vendég AS Monaco elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. A jobb csuklójában eltört egy csont, amit meg kellett operálni, és a beavatkozás során a karjából szilánkokat távolítottak el.

„Az egyetlen dolog, amit kérek, hogy mindenki békében élhessen, hagyjuk magunk mögött a háborúkat” – tette hozzá a futballista, akinek az operációja miatt négy hetet kell kihagynia.

A BL-negyeddöntő szerda estére halasztott első mérkőzését a Monaco nyerte 3–2-re.

A teljes üzenet:

„Meglátogattak a kórházban, és ez boldogabbá tett. Számomra ők jelentenek mindent, ez az az ok, amiért harcolok, hogy legyőzzem az akadályokat. Ez volt eddig a legrosszabb, ami történt velem, a világon senkinek sem kívánok ilyet. A fájdalom, a pánik, és a bizonytalanság, hogy mi történik és meddig tart… Ez volt életem legnehezebb tizenöt perce. Azt hiszem, a sokkhatás egyre jobban múlik, és ezzel egy időben egyre jobban nő bennem a vágy, hogy éljek, harcoljak, dolgozzak, nevessek, sírjak, érezzek, szeressek, higgyek, játsszak, eddzek, hogy továbbra is élvezzem a szeretteim, barátaim társaságát. Szeretném megszagolni a füvet, ahogy minden meccs előtt, ez motivál. Szeretném látni a lelátókat tele szurkolókkal, akik szeretik a mi szakmánkat, a jó embereket, akik előhozzák belőlünk az érzelmeket, hogy elfelejtsük ezt az egyre őrültebbé váló világot.”

„Az egyetlen dolog, az EGYETLEN, amit kívánok, hogy mindenki békében éljen, magunk mögött hagyva a háborúkat.”

„Ezekben a napokban, amikor ránézek a csúnyán duzzadt és sebes kezemre, tudod, mit érzek? Büszkeséget. Büszkén tekintek rá, arra gondolva, hogy ez minden veszteség, amit okozni tudtak nekünk.”

„Köszönöm az orvosoknak, a nővéreknek, fizioterapeutáknak és mindenkinek, aki segít rendbe tenni a csuklómat. Az emberek ezreinek, az újságíróknak, a szervezeteknek, a Borussia Dortmundnak, a munkatársaknak, akik támogatnak. Nagyon sok erőt adnak a jövőre.”

„Ezt meg kellett írnom, hogy könnyebb legyen, hogy minél előbb százszázalékos állapotba kerüljek. Nagy köszönet!”

 

Hoy he vuelto a recibir en el hospital la visita que más feliz me hace. Ellas son mi todo, la razón por la que lucho para superar siempre los obstáculos y este ha sido el peor de mi vida, una experiencia que no desearía a nadie en este mundo. El dolor, el pánico y la incerteza de no saber lo que estaba pasando, ni cuánto tiempo duraría... fueron los 15 minutos más largos y duros de mi vida. A todo esto os quiero decir, que creo que el shock de estos días va disminuyendo cada vez más y a la vez se suman las ganas de vivir, de luchar, de trabajar, de reír, de llorar, de sentir, de querer, de creer, de jugar, de entrenar, de seguir disfrutando de mi gente, seres queridos, compañeros, de mi pasión, de defender, de oler el césped como hago antes de que empiece el partido y motivarme. De ver las gradas llenas de personas que aman nuestra profesión, gente buena que sólo quiere que le hagamos sentir emociones para olvidarse del mundo y sobre todo de este mundo en el que vivimos, cada vez más loco. Lo único que pido, LO ÚNICO, es que vivamos TODOS en paz y dejemos atrás las guerras. Estos días cuando me miro la muñeca, hinchada y malherida, sabéis qué siento? Orgullo. La miro orgulloso pensando en que todo el daño que querían hacernos el martes, se quedó en esto. Gracias a los doctores, enfermeras, fisioterapeutas y personas que me ayudan a recuperar y que la muñeca quede perfecta. A las miles y miles de personas, medios, organizaciones de todo tipo, el BVB y compañeros, que me habéis hecho llegar vuestro apoyo y cariño. Por pequeño que sea, me ha llenado increíblemente de fuerzas para seguir SIEMPRE adelante. Necesitaba escribir y desahogarme y así zanjar todo para ya solo pensar en ponerme al 100% lo más pronto posible! Un saludo muy grande! Marc

134.7k Likes, 2,997 Comments - Marc Bartra (@marcbartra) on Instagram: "Hoy he vuelto a recibir en el hospital la visita que más feliz me hace. Ellas son mi todo, la razón..."


 

 

2021.04.15 21:21:44

Bajnokok Ligája SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY.   Az „újgazdagok” száma viszont annyira már nem újdonság, hogy különösebben meglepjen minket az előretörésük.     

2021.04.14 22:49:56

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem azt mondom, hogy szegény ember vízzel főz.

2021.04.14 20:19:30

Bajnokok Ligája VÉGH JÁNOS, PÓR KÁROLY

A BVB sokáig vezetett, de a Manchester City 11-esből egyenlített, majd 2–1-re nyert, és készülhet a PSG ellen.

2021.04.14 17:53:41

Bajnokok Ligája HATÁR DÁVID, BACSKAI JÁNOS

Rengeteg helyzetet kialakított a Liverpool, ám sorra ki is hagyta ezeket.