D. B. 2022.05.26 20:24 Frissítve: 2022.05.26 20:48

BL-döntő: minőség, motiváció, alázat – így jellemezte csapatát Ancelotti

Május 28-án, 21 órától rendezik meg Párizsban a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, amelyet az angol Liverpool a spanyol Real Madriddal vív meg. A „királyiak” vezetőedzője, Carlo Ancelotti az UEFA-nak adott interjújában úgy fogalmazott, a legutóbbi három párharc mutatta meg igazán csapata képességeit.

Carlo Ancelotti szerint a minőség, a motiváció és az alázat a Real sikerének titka (Fotó: AFP)

 

„Mindenekelőtt a minőség, anélkül nem lennénk itt, a csapat motivációja és alázata” – így jellemezte a Real Madrid sikereinek összetevőit Carlo Ancelotti az uefa.com-nak adott interjúban.

„Csak nézzük meg a legutóbbi három párharcot az egyenes kieséses szakaszban. Ezeken a mérkőzéseken tisztán látszódtak ezek a jellemzőink – utalt az olasz edző a Paris Saint-Germain, a Chelsea és a Manchester City elleni drámai fordításokra. – Nagyon sokat jelent, hogy visszatértem Madridba. Jó idényünk volt, és remek környezetet teremtettünk a tapasztalt, fiatal és lelkes játékosok egyvelegéből – ez a kulcs. Az emberek azt mondták, ez átmeneti év lesz a Real Madrid számára, de elértük célunkat, és a Bajnokok Ligája döntőjében játszhatunk.”

„Többször találkoztam már a Liverpoollal a Bajnokok Ligájában, például 2005-ben. Sajnos, a futballban nem tudjuk kontrollálni a kiszámíthatatlan helyzeteket, de néha a dolgok csak megtörténnek, és el kell fogadni őket. A futball pedig mindig bosszút áll, és két évvel később sikerült is revansot vennünk” – utalt a 2005-ben a Milan vezetőedzőjeként félidei háromgólos előnyről elbukott isztambuli fináléra és a 2007-es visszavágásra Ancelotti, amikor a milánóiak 2–1-re legyőzték a Liverpoolt.

„Két jó csapat találkozik egymással, és az fog nyerni, amely bátrabb és jobban tudja önmagát adni” – beszélt már a mostani döntőről Ancelotti, aki a Real Madrid győzelme esetén az első négyszeres Bajnokok Ligája-győztes trénerré válhat.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ancelotti minden játékosára számíthat a párizsi fináléban, hiszen David Alaba is felépült kisebb sérüléséből.

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Május 28., 21.00:
Liverpool FC (angol)–Real Madrid (spanyol)

2022.06.04 23:07:39

Bajnokok Ligája BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi választunk térfelet, és mi is kezdünk. Ettől persze még sokszor hibázunk, teljesítünk gyengébben. Mint az a sportoló, aki ezért alkalomadtán megorrol ránk. Ami nála egy pontatlan passz, az nálunk egy pontatlan jelző; ami nála egy kihagyott ziccer, az nálunk egy elbaltázott mondat vagy kérdés.

2022.05.31 20:07:13

Bajnokok Ligája MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha Vinícius Valverdével, illetve Rodrygóval együtt ilyen ütemben fejlődik, néhány hónap múlva már senki sem siratja a Párizsban maradó Kylian Mbappét. BL-győzelmek terén meg már most előrébb tartanak, mint a francia csatárcsillag.

2022.05.30 22:27:24

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Szimpatikus, nyitott, karizmatikus egyéniség – íme az összefoglalás.

2022.05.28 10:26:05

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN, DANCSÁK ANDRÁS, KRISTÓ PÉTER

KEZDÉS: 21.00. Infografika a BEK-/BL-történelem harmadik Liverpool–Real Madrid döntőjének érdekességeiről.