Agüero két kihagyott 11-es után mesterhármasig jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.16. 22:30
null
A kapus összesen ötször adta meg magát, Sergio Agüero kétszer (Fotó: AFP)
Kedden játszották a labdarúgó Bajnokok Ligája 4. selejtezőkörének, a rájátszásnak az első mérkőzéseit. A mezőny nagyágyúja, a Manchester City és a német Borussia Mönchengladbach gyakorlatilag már továbbjutott idegenbeli sikerével, ellenben nem bírt odahaza az Ajax a Rosztovval, a Dinamo Zagreb pedig az osztrák Salzburggal. Visszavágók a jövő héten.


BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ
FC Köbenhavn (dán)–APOEL (ciprusi) 1–0 (A. Pavlovics 43.)
Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák) 1–1
(Rog 76. – 11-esből, ill. Lazaro 59.)
Steaua Bucuresti (román)–Manchester City (angol) 0–5
(D. Silva 13., Agüero 41., 78., 89., Nolito 49.)
Young Boys–Borussia Mönchengladbach 1–3
(Szulejmani 56., ill. Raffael 11., 69., Hahn 67.)
Ajax (holland)–Rosztov (orosz) 1–1 (Klaassen 38. – 11-esből, ill. Noboa 13.)

BAJNOKI ÁG

FC Köbenhavn (dán)–APOEL (ciprusi) 1–0 (Pavlovics 43.)

Talán a mai nap selejtezőinek „leggyengébb párosítása” volt ez, pedig a ciprusi csapat mostanában állandó résztvevő a BL és az Európa-liga csoportköreiben. A dánok igyekeztek meglepni ellenfelüket, és jó hajrá után előnnyel térhettek pihenőre, Andrija Pavlovics még a kapust is kicselezte gólja előtt. Tovább azonban nem jutottak az északiak, pedig kidolgoztak öt-hat helyzetet is, a hajrában meg már a ciprusiaknak is akadt pár gólszerzési lehetőségük, de maradt az 1–0.

Dinamo Zagreb (horvát)–Salzburg (osztrák)

A nyáron eladott egy játékost a Juventusnak (Marko Pjaca), a Wolfsburgnak (Josip Brekalo) és az Internek is (Marcelo Brozovic) a horvát csapat, de kerete még így is valamivel értékesebb, mint az osztrákoké, ahová a nyáron nyolc különböző nemzetiségű labdarúgó érkezett – két kihagyott vendéghelyzet után a brazil-belga Wanderson passzából az osztrák-angolai Valentino Lazaro szerezte az első gólt, a horvát Marko Rog ellenben magának harcolt ki egy 11-est, amelyet értékesített is. Nem dőlt el semmi az 1–1-gyel, de a lélektani előny innentől kezdve az osztrákokat segíti.

NEM BAJNOKI ÁG

Steaua Bucuresti (román)–Manchester City (angol)

A román szurkolók egy örökké emlékezetes élőképpel készültek a nyáron 200 millió euróért megerősített City elleni mérkőzésre, ettől fellelkesülve jól kezdtek a hazai játékosok, és az sem vette el éppen a kedvüket, hogy Sergio Agüero büntetőt hibázott, Nolito meg a lécre vágta a kipattanót. David Silva okos gólja jelezte nem sokra rá a realitásokat, Agüero második kihagyott büntetője pedig futball kiszámíthatatlanságát (alábbi Twitter-bejegyzése szerint az argentin nem szívesen nézi majd vissza a tizenegyeseit). Vagy éppen kiszámíthatóságát, ugyanis Agüero legutóbbi öt tizenegyeséből négyet kihagyott az európai kupákban. Raheem Sterling ellenben szórja mostanában a gólpasszokat, adott egyet Sergio Agüerónak is, majd a pihenő után Nolito is betalált, gyakorlatilag a csoportkörbe lőve az angolokat.



Ezt követően elszórakoztak pár helyzetet a manchesteriek, de a végére az argentin csatár nemcsak elpuskázott büntetőkből, hanem az akcióból szerzett gólokból is háromig jutott. Nulla öt, a román továbbjutást csak az hozhatja meg, ha kizárnák a sorozatból a Manchester Cityt...

Young Boys–Borussia Mönchengladbach

A Thorgan Hazard keresztpasszát gólra váltó Raffael már a mérkőzés elején helyére tette az erőviszonyokat, legalábbis így gondolták a németek, akik azonban nem tudták megduplázni előnyüket, és ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a másik fél lendületbe jön, és betalált – Miralem Szulejmani használt ki egy védelmi megingást. Pár elpuskázott svájci ziccer után (a futball örök törvényei, ugyebár) André Hahn, majd a remek formában lévő Raffael azonban gyorsan eldöntötte a mérkőzést, sőt a továbbjutó kilétét is, hiszen ritkán lépnek tovább egy párharcban a hazai 1–3 után.

Ajax (holland)–Rosztov (orosz)

Ennek a párharcnak a hollandok az egyértelmű esélyesei, még úgy is, hogy a nyáron elveszítették Arkadiusz Miliket és Viktor Fischert is. Ennek ellenére az oroszok szereztek vezetést Christian Noboa cseles szabadrúgásával (három orosz is állt a sorfalban, mellettük ment el a labda), és a hazaiak csak egyenlíteni tudtak Davy Klaassen büntetőjével. Remekül, a látványos vetődésekre is ügyelve védett az oroszok kapusa, Szoszlan Dzsanajev, az eredmény (1–1) már nem változott. Bajban az Ajax?

Visszavágók: augusztus 23–24.

BL-ADATBANK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik