Ciprusi góllavinával jutott tovább a címvédő Real Madrid

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.21. 20:38
null
Gólgála: a címvédő Real Madrid szemernyi esélyt sem hagyott az APOEL-nek (Fotó: AFP)
A Tottenham Hotspur után a Real Madrid is kivívta a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája H-jelű csoportjából, miután Nicosiában kiütéses, 6–0-s győzelmet aratott a Sallai Rolandot 60 percig bevető ciprusi csapat ellen. A Tottenham 2–1-re győzött Dortmundban, ezzel az is eldőlt, hogy csoportelsőként jut tovább – a második a Real, az El-folytatást érő csoportharmadik helyért pedig még a BVB és az APOEL is versenyben van.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
H-CSOPORT, 5. FORDULÓ

APOEL (ciprusi)–Real Madrid (spanyol) 0–6 (Modric 23., Benzema 39., 45+1., Nacho 41., C. Ronaldo 49., 54.)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Borussia Dortmund (német)–Tottenham Hotspur (angol) 1–2 (Aubameyang 31., ill. Kane 49., Szon Hung Min 76.)

 

APOEL–REAL MADRID

A Real Madridnak győznie kellett ahhoz, hogy már kedden biztosítsa továbbjutását a H-csoportból, és a címvédő nem is vesztegette az időt: egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést, miután szinte minden hazai hibát góllal használt ki. Az APOEL kicsit naiv módon belerohant a késbe, pedig az első húsz percben nagyjából egyenrangú ellenfélnek bizonyult – igaz, nagyobb helyzet már ekkor is a madridiak (illetve Cristiano Ronaldo) előtt adódott.

A jeget és a hazai ellenállást aztán Luka Modric törte meg, aki a 23. percben kihasznált egy érthetetlen egyéni hibát: egy jobb oldali beadás után Vinícius oxival akart tisztázni, de pont az üresen érkező horvát klasszis elé tette a labdát, aki kapásból, távoli átlövésből óriási góllal büntetett.

Egyre jött a kettő, majd a három és a négy: először Toni Kroos remek kiugratásával lépett meg a leshatárról Karim Benzema, és szépen kihasználta az előtte adódó helyzetet, megtörve ezzel hosszú BL-gólcsendjét. A félidő végén aztán összeomlott az APOEL, egy szöglet után Nacho szerezte meg a címvédő harmadik gólját, a negyedik pedig egy végletekig kijátszott akció végén született meg, Cristiano Ronaldo önzetlenül gólt rúgatott Benzemával.

Az APOEL legnagyobb lehetősége az első 45 percben Sallai Roland előtt adódott: a magyar támadó középpályás egy precíz jobb oldali beívelés után fejelhetett üresen, ám nem találta el a kaput – a ciprusiak 0–4-ről folytatták. Ez volt a Bajnokok Ligája történelmében az első eset, hogy a Real idegenbeli mérkőzésen az első félidőben négy gólt szerzett.

Ha azt hitték az APOEL hívei, rosszabb már nem lehet, hát hamar csalatkozhattak, lévén a 49. percben a Marcelo remek beadására rábólintó Cristiano Ronaldo megszerezte az ötödik vendéggólt. Aztán a hatodikat is, méghozzá egy egészen kitűnő egyéni megoldásból: egy hazaadás után Benzema összecsapott Nauzet Pérez kapussal, a labda elpattant balra, Ronaldo pedig futtából, gyönyörű lövéssel köszönt be. 54 perc után 0–6...

Ezzel a mérkőzés érdemi részének vége is volt, a hátralevő időben leginkább békés játszadozással múlatták az időt a csapatok – a Real Madrid 6–0-ra győzött az APOEL otthonában, így továbbra is százszázalékos ciprusi ellenfeleivel szemben az európai kupákban, és csoportmásodikként továbbjutott.

A Spurs tovább fokozta a Dortmund kínjait – és csoportelsőként lépett tovább a nyolcaddöntőbe (Fotó: AFP)
A Spurs tovább fokozta a Dortmund kínjait – és csoportelsőként lépett tovább a nyolcaddöntőbe (Fotó: AFP)

BORUSSIA DORTMUND–TOTTENHAM

Magyar szemmel kijózanító volt látni, hogy a „szokás szerint” borzasztóan tartalékos Dortmund kispadján helyet foglaló labdarúgók összértéke 92 millió euró volt a Tottenham elleni csúcs- és szalmaszálrangadó előtt – a vendégek középcsatára, Harry Kane pedig egymaga majdnem ennyit ér.

Az utolsó szalmaszál kitétel a németekre vonatkozott, akik azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nem nyernek, kiesnek, illetve ha még nyernek is, ám a Real Madrid szintén győz Cipruson, akkor is csak az Európa-ligáért harcolnak tovább – ezért is térhetett vissza a csapatba a makrancos Pierre-Emerick Aubameyang, aki Andrij Jarmolenko első zseniális passzát még elhibázta, de a másodikat már nem. 1–0!

Ugyan már korábban továbbjutott a csoportból a Tottenham, de a gól után megrázta magát, Roman Bürki kapus két nagy bravúrral tartotta a hazai vezetést – aztán nem sokkal a fordulás után a Dan-Axel Zagadou, Marc Bartra védőkettős sokadik hibáját Harry Kane már nem hagyta kihasználatlanul. 1–1!

Tovább rohamozott a londoni csapat, a hajrára fordulva Szon Hung Min is betalált (1–2), így a Tottenham az utolsó kör eredményeitől függetlenüla csoport élén végez, a Dortmund pedig harcolhat még az Európa-ligáért.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham541012–4+813
2. Real Madrid531114–5+910
3. Dortmund50235–10–52
4. APOEL50232–14–122

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik