BL: A jobb csapat ment tovább – Jürgen Klopp

Vágólapra másolva!
2023.03.16. 00:17
null
Jürgen Klopp és Carlo Ancelotti (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a címvéső Real Madrid 1–0-ra megnyerte a hazai visszavágót, így kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel ejtette ki a tavalyi döntős angol Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A „vörösök” menedzsere, Jürgen Klopp szerint is megérdemelten jutott tovább a spanyol csapat, melynek vezetőedzője, Carlo Ancelotti is elégedett volt a látottakkal.

„Ha tovább akarsz jutni, akkor különleges teljesítményre van szükséged – mi nem tudtunk különleges teljesítményt nyújtani. A jobb csapat ment tovább, ezt el kell fogadnunk. A Madrid kézben tartotta a meccset. Ez nem az, amit szerettünk volna, de ezt kaptuk. A négy félidő közül háromban a Madrid volt a jobb csapat. Ha otthon döntetlent játszottunk volna és ma ugyanígy teljesítünk, akkor is kiestünk volna” – értékelt Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

„Jó mérkőzést produkáltunk, nagyon kompletten futballoztunk. Komoly, világos ötletekkel. És jól végződött. Ami a negyeddöntő sorsolását illeti, nem aggódom túlzottan. Nyernünk kell. Benzema kapott egy ütést, de biztos vagyok benne, hogy a vasárnap el Clásicón játszani fog. Kroos és Modric is jól teljesített abból a szempontból, hogy most talán a labdabirtoklásnál feszültebbek voltunk, viszont sokat tettek azért, hogy kontroll alatt tartsák a meccset. Nagyon modern csapat vagyunk, tele minőséggel, tapasztalattal és elkötelezettséggel” – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

„A Bajnokok Ligáját továbbra is nagyon nehéz megnyerni. Szeszélyes sorozat. Olyan csapatok vannak a legjobb nyolc között, amelyekre senki nem számított, például a Serie A-ból többen is, de a mi célunk a jó teljesítmény és a győzelem” – tette hozzá az olasz szakember.

„Nehéz, bonyolult mérkőzés volt, ám már az elején megmutattuk, mennyire nyerni akarunk. Kaptam egy rúgást a sípcsontomra, ezért jöttem le, de ez csak egy kis rúgás, vasárnap ott leszek a pályán a Barcelona ellen – mondta a visszavágó győztes gólját szerző és a meccs legjobbjának választott Karim Benzema. – Minden versenyben lévő gárda nagyon erős, nincs »kis« rivális a nyolc között” – zárta szavait az aranylabdás francia támadó.

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 1–0 (0–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 127 néző. V: Zwayer (német)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (L. Vázquez, 86.), Militao, Rüdiger, Nacho – Kroos (Tchouaméni, 84.), Camavinga, Modric (Ceballos, 81.) – Valverde, Benzema (Rodrygo, 81.), Vinícius Júnior (Asensio, 84.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 90+1.) – Diogo Jota (Elliott, 57.), Fabinho, Milner (Oxlade-Chamberlain, 73.) – Szalah, Núnez (Firmino, 57.), Gakpo (Fábio Carvalho, 90+1.). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: Benzema (79.)
Továbbjutott:
a Real Madrid
kettős győzelemmel, 6–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik