A Málaga csoportelső lehet a San Siróban

Vágólapra másolva!
2012.11.06. 13:01
null
Manuel Pellegrini és a Málaga akkor sem lesz vészhelyzetben, ha nem nyer a San Siróban (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában a Milan a Málagát, míg az Anderlecht a Zenitet fogadja. A spanyolok az eredmények kedvező alakulása esetén már ma este bebiztosíthatják elsőségüket az E jelű négyesben, míg Brüsszelben óriási lesz a tét: aki veszít, lépéshátrányba kerül riválisaival szemben.

MILAN (olasz)–MÁLAGA (spanyol)

Hatalmas tétje lesz a Bajnokok Ligájában eddig százszázalékos Málaga milánói vendégjátékának: ha a spanyol klub nyer, míg a kvartett másik mérkőzésén a Zenit nem győzi le az Anderlechtet, akkor a Manuel Pellegrini által irányított andalúz klub már négy forduló után biztos csoportelsőként várhatja a nyolcaddöntő sorsolását.

A Milan kezd magára találni az olasz bajnokságban, hiszen a legutóbbi három fordulóban nem talált legyőzőre (múlt hétvégén a Chievót 5–1-re ütötte ki), így a milánói szurkolók bizakodva várhatják a ma esti összecsapást. Massimiliano Allegri vezetőedző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján elmondta, nekik innentől a továbbjutásra kell koncentrálniuk, nem a csoportelsőségre.

EL SHAARAWY 2018-IG HOSSZABBÍTHAT
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Milan labdarúgócsapata 2018-ig meghosszabbítaná Stephan El Shaarawy szerződését.
A 20 esztendős támadó 11 mérkőzésen nyolc gólt szerzett a Serie A 2012–2013-as szezonjában, így több nagy klub érdeklődését is felkeltette.
A Milan azonban nem szeretné elveszíteni az egyik legfőbb értékét, így El Shaarawynak új, 2018-ig szóló megállapodást kínálna, amelynek értelmében a csatár fizetése is emelkedne: az eddigi 800 ezer helyett éves szinten 1.2 millió euróval lenne gazdagabb a futballista, aki már az olasz válogatottban is bemutatkozott.

„A Málagának nagyon jó esélyei vannak a továbbjutásra, de a csoport még nyílt. Minőségi játékot mutatott be a két héttel ezelőtti mérkőzésen – emlékezett vissza Allegri a két fél spanyolországi találkozójára, amelyet a Málaga 1–0-ra nyert meg. – A Chievo elleni siker nagyon fontos volt számunkra, de alázatosnak kell lennünk, mert rengeteg munka vár még ránk. Három győzelem nem lesz elég ahhoz, hogy megnyerjük a csoportot, így a továbbjutásra fókuszálunk. Jó fizikai állapotban vagyunk és nőtt az önbizalmunk is. A nyáron igazolt játékosaink kezdik bizonyítani a képességeiket – ennek Riccardo Montolivo és Kevin Constant teljesítménye a bizonyítéka."

A 45 esztendős szakember csapata összeállítására is kitért.

„A baloldalon Constant, míg a jobbon Abate fog játszani. Támadásban azonban vannak kétségeim. Mindenkitől sokat várok, nem csak a Boateng, Robinho, Pato triótól. Ennek a három játékosnak ugyanakkor nagyszerű fizikai és technikai képességei vannak. Remélem, a San Siro lelátói megtelnek, ahogy arra a játékosok rá is szolgálnak" – tette hozzá Allegri.

A vezetőedző szavaiból kiderül, hogy Robinho a sérülését maga mögött hagyva ismét pályára léphet, Luca Antoninire azonban továbbra sem számíthat a szakmai stáb.

A Málaga a remek szezonkezdete után a hétvégén meglepő vereséget szenvedett a Rayo Vallecanótól, ám a Bajnokok Ligájában feledtetheti a bajnokságban elhullajtott pontokat, mi több, megőrizheti a hibátlan mérlegét.

Manuel Pellegrini, a spanyol klub vezetőedzője azt ígérte, együttese a San Siróban is győzelemre fog hajtani.

„Ha döntetlenre megyünk, akkor ki fogunk kapni. Megpróbálunk a saját játékunkat játszva nyerni. A Milan sokkal nagyobb történelemmel és hagyományokkal büszkélkedik, mint a Málaga, de van kilenc pontunk, a pályán pedig nem fog számítani a történelem" – vélekedett Pellegrini.

Az 59 esztendős szakember úgy véli, a Milanon nagyobb a teher, mint csapatára.

„Rendkívül nehéz mérkőzés lesz, de nem aggódom. A Chievo elleni siker némileg tehermentesítette őket, de így is nagyobb nyomás nehezedik rájuk, mint ránk. El Shaarawy roppant jó játékos, de Iscónak is remek kvalitásai vannak" – tért ki Pellegrini a két rivális húzóemberére.

A Málagában továbbra sem léphet pályára Nacho Monreal, Júlio Baptista és Recio, ugyanakkor Jérémy Toulalan felépült a sérüléséből, és akár már ma este bevethető.

ANDERLECHT (belga)–ZENIT (orosz)

A Bajnokok Ligájában eddig gólképtelen Anderlecht a szintén nem brillírozó Zenitet fogadja. Amelyik csapat veszít, jelentős lépéshátrányba kerülhet a továbbjutásért folytatott küzdelemben.

A Juhász Rolandot is foglalkoztató brüsszeliek vezetőedzője, John van den Brom kijelentette, számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény.

„A szentpétervári vereségünk azt jelenti, hogy nagyobb nyomás lesz rajtunk ezen a meccsen – emlékezett vissza a legutóbbi játéknapon elszenvedett egygólos vereségre a szakvezető. – Ahhoz, hogy továbbra is legyen keresnivalónk Európában, nyernünk kell. A Zenit jó helyzetben van, de neki is nyernie kell, hogy tavasszal versenyben lehessen."

Van den Brom arra is kitért, hogy csapata még nem szerzett gólt a csoportkörben.

„Tudjuk, hogy gólt kell szereznünk. Ugyanakkor muszáj türelmesnek lennünk, mert nem az első tíz percben kell megnyerni a mérkőzést."

A 46 esztendős holland tréner kitért a Zenit sérült kulcsemberének hiányára is.

„Kár, hogy Hulk nem játszhat, kár, hogy a szurkolóink nem élvezhetik a játékát. Az első mérkőzésen sikerült semlegesítenünk őt. Axel Witsel is minőségi játékos, meglátjuk, milyen pozícióban fog szerepelni" – zárta gondolatait Van den Brom.

A legutóbbi hat tétmérkőzését győzelemmel abszolváló oroszok számára hasonlóan nagy tétje lesz a ma esti összecsapásnak, mint ellenfelüknek. Nem vélekedett másképp a szentpéterváriakat irányító Luciano Spalletti sem.

„Mindkét együttes támadófutballt játszik, és azt hiszem, ez most sem lesz másképp, hiszen mindkét csapatnak nyernie kell. Az Anderlecht nagyon erős csapat jó futballistákkal és jó edzővel, ráadásul jó formában is van, így még nehezebb meccs vár ránk" – hangsúlyozta az olasz szakember.

A Zenit legnagyobb – egyben egyetlen – hiányzója a nyáron eurómilliókért szerződtetett Hulk, ugyanakkor a majd' egyéves sérüléséből visszatért Danny már a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
C-CSOPORT, 4. FORDULÓ
MILAN (olasz)–MÁLAGA (spanyol)
Milánó, 20.45. Vezeti: Webb (angol)
A várható kezdőcsapatok:
Milan: Amelia – Bonera, Mexes, Zapata – Abate, Montolivo, Ambrosini, Constant – Emanuelson, Pazzini, El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Málaga: Caballero – J. Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu – Camacho, Duda – Joaquín, Isco, Portillo – Saviola. Vezetőedző: Manuel Pellegrini
ANDERLECHT (belga)–ZENIT (orosz)
Brüsszel, 20.45. Vezeti: Gautier (francia)
A várható kezdőcsapatok:
Anderlecht: Proto – Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari – Bruno, Biglia, Kljestan, Jovanovics – Praet, De Sutter. Vezetőedző: John van den Brom
Zenit: Malafejev – Janbajev, Bruno Alves, Lombaerts, Criscito – Witsel, Zirjanov, Gyenyiszov – Fajzulin, Kerzsakov, Bisztrov. Vezetőedző: Luciano Spalletti

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Málaga 3 3 0 0 7–0 +7 9
2. Milan 3 1 1 1 3–3 0 4
3. Zenit 3 1 0 2 3–6 –3 3
4. Anderlecht 3 0 1 2 0–4 –4 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik