A címvédő Manchester City tízmeccses győzelmi sorozatnál tart a BL-ben

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 13:31
Pep Guardioláék hozták a kötelezőt, és bejutottak a legjobb nyolc közé (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City tízmeccsesre növelte győzelmi sorozatát az első számú európai futballkupában, miután a nyolcaddöntő visszavágóján is nyert (3–1, összesítésben 6–2) a dán FC Köbenhavn ellen. A tízből kettőt még az előző, nyolcat pedig a mostani idényben ért el.

E mutatóban a rekordot a Bayern München tartja 15 győzelemmel, s az FC Barcelona a második „zsinórban” megnyert 11 mérkőzéssel. Az angol csapathoz hasonlóan 10-es sorozattal áll a harmadik helyen a Real Madrid és az AC Milan is.

A kedd-szerdai játéknapokat értékelve a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) az angol együttes elképesztő szériájáról ír, kiemelve, hogy a Manchester City immár kilenc egymást követő hazai BL-találkozóján szerzett legalább három gólt, ami példa nélküli a Bajnokok Ligájában. Emellett Pep Guardiola alakulata egyhuzamban a harmincadik hazai BL-meccsén maradt veretlen, ennél jobbat csak a Barcelona tudott produkálni, amely megszakítás nélkül 38 otthoni BL-összecsapásán tudta megőrizni a veretlenségét 2013 szeptembere és 2020 novembere között. A 30 mérkőzésből két döntetlen mellett a City 28-at megnyert.

Guardiola edzői pályafutása során 14. alkalommal jutott be aktuális csapatával a BL negyeddöntőjébe, akárcsak a Real Madrid szakvezetőjeként Carlo Ancelotti, aki a királyi gárdával a szerda esti 1–1-gyel (összesítésben 2–1-gyel) a Lipcsén, Willi Orbán és Gulácsi Péter együttesén lépett túl. A spanyol és olasz mester duója ezzel megelőzte az eddig velük együtt 13 továbbjutással BL-csúcstartónak számító Sir Alex Fergusont, a Manchester United korábbi legendás skót sikertrénerét.

A római 1–0-s vereség után a keddi visszavágón a Laziót 3–0-ra verő Bayern Münchenben egyszer eredményes Thomas Müller 54-re növelte BL-góljai számát, míg a hazai triplából a másik két találatot jegyző Harry Kane a 24. játékos lett, aki elérte az ötvenes gólhatárt a nagy európai klubsorozatok történetében. Az angol csatár jelenleg 51 gólnál jár, ebből 27-et a BL-ben, 18-at az Európa-ligában, 6-ot pedig az Európa-konferencialigában szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik