BL: „Otthon nyerünk” – az FTC után a Häcken is ráfázott a túlzott magabiztosságra

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 14:27
null
A KI a Häckent is kiejtette (Fotó: Imago)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában az FTC-t búcsúztató feröeri KÍ hatalmas csatában, hosszabbítás és tizenegyesek után a svéd Häckent is kiejtette. A svéd együttes nem vette igazán komolyan a feröeri gárdát: a Häcken hivatalos Twitter-oldalának adminja garantálta a csapat továbbjutását – nem jött be...

A Klaksvík nem „feltartott kezekkel” futott ki a Groupama Aréna gyepszőnyegére – a feröeri csapat az első félidőben hármat vágott a magyar bajnoknak, a 3–0-s előnyét a meccs végéig meg is tartotta.

A második forduló kísértetiesen hasonlóan alakult az elsőhöz, igaz a gól nélküli első meccs után most nem gálázott idegenben a KÍ – rendkívül fordulatos és gólokban gazdag összecsapáson, 3–3 és hosszabbítás után tizenegyesekkel gyűrte le a Häckent a feröeri egyesület.

A svéd csapat szinte ugyanabba a hibába esett, mint az FTC – a visszavágó előtt tette közzé a biztosnak vélt továbbjutást váró bejegyzést a klub. A Häcken adminja az alábbiakat írta a klub hivatalos Twitter-oldalán az odavágó után.

„Az idegenbeli mérkőzésünk 0–0-s döntetlennel ért véget a KÍ ellen, miután Peter Abrahamsson két remek védést is bemutatott a második félidőben.

Így otthon nyerünk majd jövő héten” – olvasható a Häcken Twitter-oldalán.


A KÍ következő ellenfele a norvég bajnok Molde FK lesz a BL-selejtező 3. fordulójában, s ezzel a továbbjutással eldőlt, hogy a feröeri labdarúgás történelme során első alkalommal lesz ott az ország egyik csapata valamelyik európai kupasorozat csoportkörében.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Häcken (svéd)–KÍ (feröeri) 3–3 – tizenegyesekkel 3–4
(Sana 24., Lajuni 48., Sadiq 105+1., ill. Frederiksberg 17., 53., Gussias 109.)
Továbbjutott: a KÍ, 3–3-as összesítés után tizenegyesekkel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik