BL: „Ha legyőznénk a Juventust, az egész világ rólunk beszélne!”

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2020.11.03. 11:15
null
Jó pályához jó gép kell: Holló Patrik is mindent megtesz a sikerért (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Bajnokok Ligája-csoportkörben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatánál még az edzőpályák gyepét is profi szakember gondozza.

 

A Fradinál megbecsülik a háttérben dolgozókat is. Ahogyan Kubatov Gábor elnök többször is hangsúlyozta a közelmúltban: a siker közös, mert Szerhij Rebrov vezetőedzőhöz, a labdarúgókhoz és a szakmai stáb tagjaihoz hasonlóan a háttéremberek is sokat dolgoznak saját területükön. Minisorozatunkban bemutatunk néhányat a zöld-fehéreknél tevékenykedő háttéremberek közül, ezúttal Holló Patrik fűmester beszél a munkájáról.

„Ez a méretes piros gép egy fűnyíró – pattan az ülésbe a zöld-fehérek pályafenntartóinak vezetője. – Ebből két darab van, a kettővel viszonylag gyorsan tudunk nyírni. Míg a korábbi masinákkal két és fél óra volt egy játékteret rendbe tenni, ezekkel hatvan perc alatt meg is vagyunk.”

Miután a Népligeti edzőkomplexumban négy füves edzőpálya van, rengeteget számít az idő. Holló Patrik elmondta, az új fűnyírók maguk mögött már hengerelnek is, így lesz csíkos vagy éppen kockás a pálya talaja.

„Naponta nyírjuk a pályákat – ad betekintést a hétköznapokba a vezető. – Edzések előtt mindig rendbe tesszük őket, és a tréningek befejeztével is kezelésbe vesszük. Rengeteg a munka, a fűnyírás mellett a pályák javítása, a növényvédelem, a felülvetés, sőt a két nagy méretű műfüves és a három kis műfüves pálya gondozása is hozzánk tartozik. Hét pályamunkás dolgozik a kezem alatt, de egyetlen percig sem unatkozunk. Minden fűszálnak katonás rendben kell állnia.”

Holló Patrik hét esztendeje dolgozik a Népligetben, és immár hatodik éve a pályafenntartók vezetője. A klublicenc része, hogy legyen profi pályakarbantartó, aki elvégzi a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) akkreditált képzését. Nos, az FTC munkatársa korábban is ezen a területen dolgozott, kertészeti és pályaismereti tapasztalata is van. Magyarországon a pályafenntartók egyesülete is működik, havonta rendeznek konferenciákat, a különböző kluboknál dolgozók a tudást nem titkolják egymás elől, inkább megosztják egymással.

„Az évek során rengeteget változott a mi munkánk is. Amikor ideérkeztem, ugyanennyi pálya volt, de messze nem ilyen minőségűek. A klub a közelmúltban is beruházott, három népligeti pályát ötven centi mélyen kiástunk, és új, hibrid füvet telepítettünk rá, a négyből három pályafűtéssel is rendelkezik.”

A játékosok tisztában vannak vele, hogy Holló Patrik és csapata nélkül nem tudnának ilyen körülmények között edzeni, a futballisták edzések előtt üdvözlik őket, és megköszönik a gyep előkészítését, hiszen a jó pálya a jó felkészülés terepe is egyben.

„Nagyon örültem, hogy bejutottunk a Bajnokok Ligájába – mondta Holló Patrik. – A Fradi képes a meglepetésre, miért ne most érne el egy kiugró eredményt?! Nekem szabad álmodni! Ha legyőznénk a Juventust, az egész világ rólunk beszélne.”

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.00:FERENCVÁROS–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

TOVÁBBI MENETREND
4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

EDDIGI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ
Október 20., kedd

Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2
FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1

2. FORDULÓ
Október 28., szerda

Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2
FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona22

7–1+66
2. Juventus21
12–203
3. Dinamo Kijev2112–4–21
4. FERENCVÁROS2
113–7–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik