Dzsudzsák riválisával is találkoztak a BL-döntőre készülő magyarok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.24. 16:27
null
Foci a barátságért!
A futball fővárosa ma Lisszabon. Nemcsak a Real Madrid és az Atlético mérkőzik meg egymással a BL-döntőben, hanem többek között a Benfica, a Schalke és a Chelsea is pályára lépett Portugáliában. Ahogy a Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata is, amely a Gazprom által idén másodszor megrendezett Foci a barátságért program keretében mérte össze az erejét a Dinamo Zagrebbel a kieséses rendszerű gyermektornán.

 

Bár a Magyarországot képviselő Vasas Kubala Akadémia 4–1-re kikapott a horvát együttestől, a fiatalok a vereség ellenére nagyszerű élményekkel utazhatnak haza. A rendezvény során olyan hírességekkel találkozhattak, mint Franz Beckenbauer, a program nagykövete, illetve a Zenit két sztárja, a portugál válogatottal a világbajnokságra készülő Luís Neto és Anatolij Timoscsuk. Az ukrán futballista a Nemzeti Sport Online-nak is nyilatkozott, és a rivális Dinamo Moszkvában játszó Dzsudzsák Balázsról elmondta: „jó játékos, technikás, nagyon gyors. Nem könnyű ellene futballozni, nagy szerepet vállal a támadásokban. Bármelyik csapatban megállná a helyét.”

Természetesen a Császár is részt vett az eseményen, és bár fájlalta, hogy idén a német csapatok csak a televízión keresztül nézhetik a BL-döntőt, örömmel beszélt arról, hogy a tavalyi nyolc után idén már tizenhat gyermekcsapat vehetett részt a tornán.

A korábbi német klasszis a fiataloknak meghirdetett újságíró-pályázat holland győztesének kérdésére válaszolva arról is beszélt, mekkora szerep jut a sportújságíróknak a futballreformok keresztülvitelében, mint például a gólvonal-technológia bevezetésében, amelyre szerinte a Német Kupa múlt heti döntőjében már nagy szükség lett volna.

A pályán ellenfélként szembeszálló fiatalok a viadal után már barátként üdvözölték egymást a gyermekfórumon, amelyen egymás beszédeit hallgatták meg, és látványos bemutatókat tekintettek meg. A nap fénypontja pedig az idén sem lehet más, mint az európai klubfutball csúcsmérkőzése, a Bajnokok Ligája-finálé, amelyet együtt szurkolnak végig a gyerekek és kísérőik az Estádio da Luz lelátóján.

A Kubala Akadémia küldöttsége Luís Netóval és Anatolij Timoscsukkal
A Kubala Akadémia küldöttsége Luís Netóval és Anatolij Timoscsukkal

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik