Méretes monokli, vérző fej, de mi ütött Ferdinandba? - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.20. 12:01
A Nemzeti Sport Online olvasói már megszokhatták, hogy a Bajnokok Ligája-játéknapokat követően „leges” cikkben, kicsit másképp dolgozzuk fel a játéknap érdekességeit. Ezt tesszük most is: megtudjuk, hogy min mosolygott Ryan Giggs, megcsodálhatjuk szemből az MU gladiátorát, Antonio Valenciát, bár a Zenit védője, Tomás Hubocan valószínűleg még őt is felülmúlta, arról azonban fogalmunk sincs, hogy Rio Ferdinandba mi ütött...

A NAP REKORDJA 1. Az örökifjú Ryan Giggs szerdán 140. alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában, így már csak két mérkőzés választja el attól, hogy beállítsa az örökranglistát 142 meccsel vezető Raúl rekordját. A 40 éves klasszis – aki január 28-a óta először szerepelt az MU kezdőcsapatában – a negyeddöntőben utolérheti a Real Madrid és a Schalke korábbi támadóját.A NAP REKORDJA 1. Az örökifjú Ryan Giggs szerdán 140. alkalommal lépett pályára a Bajnokok Ligájában, így már csak két mérkőzés választja el attól, hogy beállítsa az örökranglistát 142 meccsel vezető Raúl rekordját. A 40 éves klasszis – aki január 28-a óta először szerepelt az MU kezdőcsapatában – a negyeddöntőben utolérheti a Real Madrid és a Schalke korábbi támadóját.

A NAP KALÓZA. Minden elismerésünk Antonio Valenciáé, aki gyakorlatilag fél szemmel játszott 77 percet az Olympiakosz ellen 3–0-ra megnyert találkozón. Az MU ecuadori szélsője nem sokkal a kezdő sípszó után összefejelt Joel Campbell-lel, amit követően hatalmas monokli keletkezett a bal szeme fölött, ennek ellenére folytatta a meccset, és ha nem is kimagasló, de megbízható teljesítménnyel rukkolt ki.

A NAP VÉDÉSEI. Nehéz győztest hirdetni, hiszen Roberto, David de Gea és Vjacseszlav Malafejev is rászolgál az elismerésre. Az Olympiakosz kapusa Wayne Rooney fejesét tolta a kapufára, az MU kapuvédője egy másodpercen belül előbb Hernán Pérez, majd Alejandro Domínguez kísérletét is lábbal hárította, míg a Zenit orosz játékosa Kevin Grosskreutz tekerését kotorta ki a bal felső elől. Ha fontossági sorrendbe állítjuk a bravúrokat, akkor De Gea nyert.

A NAP REKORDJA 2. Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy és Roy Makaay után Robin van Persie a negyedik holland játékos, aki mesterhármast ért el a Bajnokok Ligájában. De ez még nem minden! RvP előtt MU-játékosként még senki nem jutott egy meccsen három gólig a BL egyenes kieséses szakaszában.

A NAP MEGEMLÉKEZÉSE. Az Olympiakosz drukkerei transzparensek formájában fejezték ki együttérzésüket liverpooli „kollégáiknak”, akik 96 társukat veszítették el a hillsborough-i stadionkatasztrófa során. A görög szimpatizánsok tudják, mit érezhetnek angol szurkolótársaik, hiszen 1981. február 8-án húsz Olympiakosz- és egy AEK Athén-fanatikus hunyt el a két csapat egymás elleni összecsapását követően.

A NAP MOSOLYA. Az imént már szóba hozott Giggs fülig érő szájjal vette tudomásul, hogy a tegnap kezdőként pályára lépő csapattársai közül többen még csak pár hónaposak voltak, amikor ő már debütált az MU első csapatában. A rangidős közülük Rio Ferdinand, aki a 13. évében járt, amikor Giggs bemutatkozott, De Gea és Danny Welbeck ellenben életük negyedik hónapjában jártak csupán.

A NAP MÉMJE. A számos kritikát kapó David Moyes nagyjából így érezhetett az Olympiakosz kiejtését követően.

A NAP LEGSPORTSZERŰBB JELENETE. Rivalizálás ide, rivalizálás oda, a Manchester City elefántcsontparti középpályását, Yaya Tourét nem csak a város „kék felében” kedvelik a szurkolók. Az MU ellen pályafutása eddigi szakaszában három gólt szerző játékos a helyszínen tekintette korábbi csapata, az Olympiakosz szerdai BL-meccsét, az MU-szurkolók pedig gyorsan fel is kérték egy közös képre.

A NAP LEGSEBEZHETŐBB VÉDELME. A Borussia Dortmund a legutóbbi tizenegy BL-meccse közül csak egyet hozott le kapott gól nélkül (Marseille, 3–0). Ha Jürgen Klopp együttese nem javít a védekezésén, aligha reprodukálja majd a tavalyi sikerszériáját.

A NAP GÓLJA. Egy percig sem lehet kérdéses a győztes személye. A Dortmund ellen 2–1-re megnyert mérkőzés 16. percében Hulk hozzávetőlegesen 30 méterről hatalmas gólt ragasztott a hazai kapu jobb oldalába – igaz, a továbbjutás szempontjából ezzel a találattal nem sokra ment a Zenit.

A NAP JUBILEUMA. Túl vagyunk a Bajnokok Ligája történetének 500. játéknapján, melyen Robin van Persie három gólig jutott. A legelső csoportmérkőzéses napon, 1992. november 25-én egy másik holland, Marco van Basten brillírozott, aki a Milan színeiben mesternégyest ért el a Göteborg (4–0) ellen. És ha már jubileum: a Dortmund szerdán továbbjutással ünnepelte fennállása 200. európai kupamérkőzését.

A NAP REKORDJA 3. A Bayern Münchennel karöltve a Manchester United ismét az élen – már ami a negyeddöntős szereplést illeti a BL-ben. Mindkét nagyágyú 13. alkalommal kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé.

A NAP LEGFÁJDALMASABB JELENETE. Horrorfilmekbe illő jelenet a Dortmund–Zenit mérkőzésen. A hazaiak támadója, Robert Lewandowski a hajrában fejbe térdelte Tomás Hubocant, a szentpéterváriak szlovák védőjét, akinek felrepedt a szemöldöke, azonnal ömleni kezdett belőle a vér, és nem is tudott visszatérni a pályára. Ha van a Valencia-esetnél durvább, akkor ez az.

A NAP CSERÉJE. A Zenit ideiglenes vezetőedzője, Szergej Szemak nem akármilyen módon „nyúlt bele” a meccsbe. A korábbi orosz válogatott játékos a 62. percben becserélte José Salomón Rondónt, aki szinte az első labdaérintéséből gólt szerzett – mondjuk akkor már több mint tíz perce pályán volt. De egy csatárt a góljai minősítenek...

A NAP ZÁSZLÓÉGETÉSE. Amennyire szimpatikusan viselkedtek az Olympiakosz szurkolói, annyira antipatikusan a Zenit drukkerei, akik elégettek egy német zászlót a lelátón, miután csapatuk vezetést szerzett a Signal Iduna Parkban.

A NAP BOHÓCA. Hála az égnek – és a profi labdarúgóknak – ezúttal sem maradunk vicces videó nélkül a BL-játéknap után. A múlt héten a Barcelona jobbhátvédjének, Daniel Alvesnek volt meg minden oka az örömre, míg ma reggel a Manchester United rutinos védője, Rio Ferdinand ébredt igen jókedvűen. Különös hangokkal megspékelt kiselőadását pedig legnagyobb örömünkre meg is osztotta követőivel az egyik közösségi oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik