Kroos kis híján többet passzolt, mint az Arsenal - BL-legek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.20. 09:08
null
Özil már két büntetőt is elhibázott a mostani BL-idényben (Fotó: Action Images)
Szerdán is két mérkőzést rendeztek a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Bayern München az Arsenal otthonában nyert 2–0-ra elképesztő passz-statisztikát produkálva, az Atlético Madrid pedig a gólfelelős Diego Costa találatával 1–0-ra győzött a Milan ellen idegenben. Nézzük a játéknap legérdekesebb eseményeit, statisztikáit!

A NAP ÉLŐKÉPE

Bár az Arsenal szurkolóinak kell a legtöbbet fizetniük egy BL-mérkőzésért, a londoni fanatikusok a Bayern München ellen így is kitettek magukért egy pazar, meccs előtti élőképpel. Kár, hogy a csapat nem hálálta meg győzelemmel.

A NAP CUKISÁGA – MERTESACKER PACSIJA IS KŐKEMÉNY

A Bayern München elleni összecsapás előtt még mosolygós kedvében lévő Per Mertesacker örömmel emelte pacsira a jobb kezét, amikor az egyik játékoskísérő kisfiú erre invitálta. A kisgyermek a csattanós üdvözlés során megtapasztalhatta, milyen kemény fából faragták az Arsenal német középhátvédjét.


A NAP KÉZRÁZÁSA ÉS KÁRÖRÖME


Wojciech Szczesny nem viselte túl jól, hogy piros lapot kapott a Bayern ellen, ezt pedig egy Angliában igencsak egyértelmű jelentésű kézrázással jelezte. A kiállítással együtt járó büntetőt David Alaba kihagyta, elsőként pedig az arsenalos Mathieu Flamini rohant oda hozzá – de nem gratulálni.


A NAP VÉDÉSE

Bár Manuel Neuernek is volt pár fontos és szép védése, most mégis az Atlético Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois jelentkezett a legnagyobb bravúrral. A Chelsea-től kölcsönben lévő légiós Andrea Poli közeli fejesét tolta ki nem kis bravúrral.


A NAP KÉRDÉSE: HOGY MONDJÁK NÉMETÜL, HOGY TIKI-TAKA?

Brutális passz-statisztikát hozott össze Pep Guardiola Bayern Münchenje az Arsenal otthonában. A mérkőzésen 79 százalékban volt a Bayernnél a labda, és nem is céltalanul, mert 26-szor lőttek kapura a bajorok, ötször a kapu felületére, és kétszer a kapufát is megdöngették. Még döbbenetesebb, hogy a második félidőben 12 (!) százalékban birtokolta a labdát a hazai csapat, és 45 perc alatt potom 38 passzig jutott. És az sem volt mind pontos… Egyes statisztikák szerint összességében 795 passz állt szemben 150-nel! Sőt, Toni Kroos egymaga (144) kis híján többet passzolt, mint az Arsenal! A Bayern 95 százalékos passzmutatója pedig új BL-rekord – már amióta erről statisztikát vezetnek (2003–2004).

GUARDIOLA TOLMÁCSNAK IS ELMEHETNE

A meccs utáni sajtótájékoztatón Pep Guardiola négy különböző nyelven – angolul, spanyolul, németül és katalánul – is válaszolt az újságírók kérdéseire. Legközelebb mi lesz, japán?

A NAP GÓLFELELŐSE

Ha előzetesen meg kellett volna tippelni, melyik Atlético Madrid-játékos fog betalálni a Milan otthonában, jó eséllyel a voksok nagy része Diego Costára érkezett volna. Az immár spanyol válogatott csatár a negyedik BL-meccsén ötödször volt eredményes – a Bajnokok Ligája-érában még egy Atlético-játékos sem szerzett ennél több gólt egy idényen belül.

A NAP CSELSOROZATA

Adel Taarabté. Ha a Milan középpályása sokra nem is ment a szép mozdulataival, a közönségnek biztosan nagy örömöt okozott elegáns húzogatásaival.

A NAP CENTENÁRIUMAI

Toni Kroos szerdai gólja volt a 100. Bayern-találat a 2013–2014-es idényben. Az Arsenalnál pedig megszületett a Wenger-éra századik piros lapja Szczesny „jóvoltából". A száz kiállítást ötven különböző játékos szorgoskodta össze, 42 különböző ellenféllel szemben, míg a BL-ben ez volt a 14., csak a Galatasaray (15), az Internazionale (17) és a Juventus (20) bír többel.

A NAP REKORDBEÁLLÍTÁSA

Természetesen a Bayern Münchenről van szó. A bajorok a legutóbbi hét idegenbeli BL-meccsüket egyaránt behúzták, s ezzel beállították az Ajax vonatkozó csúcsát.

A NAP LEGFÉLREÉRTHETŐBB JELENETE


Egy-két nemzetközi szakportál azt boncolgatja, hogy az alábbi felvételen Arjen Robben vajon leköpi-e a földön fekvő Bacary Sagnát, vagy csak egy rosszul időzített izzadságcsepp okozza a fejtörést.

ÉRDEKES STATISZTIKÁK

– A nyolcaddöntők fele már lement, s némi meglepetésre a négy találkozó mindegyikén a vendégegyüttes diadalmaskodott – ráadásul kapott gól nélkül.
– Az Arsenal lett a tizedik csapat, amelynek a Bayern München összesen legalább tízt gólt rúgott már a Bajnokok Ligájában.
– Philip Lahm jegyzi a Bayern legutóbbi három asszisztját az Arsenal elleni meccseken.
– Per Mertesacker tegnap este hat lövést blokkolt, ami 2006 szeptembere óta holtversenyben a legtöbb egy BL-meccsen.
– A mostani BL-szezonban eddig Mesut Özil az egyetlen játékos, aki legalább két büntetőt rontott.

A NAP VICCE


Zárjuk a napot egy kis humorral, bár az Arsenal híveinek ez jó eséllyel nem fog tetszeni. Amióta az Arsenal legutóbb trófeát nyert (2005), Pep Guardiola felhagyott a profi futballal, edző lett, egy év szabadságra ment és még így is 18 trófeát zsebelt be.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ARSENAL (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 0–2
(0–0)
G: Kroos (54.), Th. Müller (88.)
MILAN (olasz)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 0–1 (0–0)
G:
Diego Costa (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik