Döntetlen az első műfüves BL-meccsen

Vágólapra másolva!
2006.09.27. 20:27
Az első szerdai mérkőzésen 1-1-es döntetlen született a Szpartak Moszkva és a Sporting Lisszabon gárdája között. A BL történetének első műfüves találkozóján a hazaiak Bojarincev nagy góljával korán vezetést szereztek, ám Nani a második félidőben hasonlóan szép góllal egyenlített.
Tonel gyötri Radoslav Kovácot
Reuters
Tonel gyötri Radoslav Kovácot
Tonel gyötri Radoslav Kovácot
Reuters
Tonel gyötri Radoslav Kovácot

Premierre készült a Bajnokok Ligája, a sorozat történetében először fordult elő, hogy műfüvön játszottak egy mérkőzést. Az UEFA tavaly nyáron engedélyezte a mérkőzések lebonyolítását műfüvön, de eddig egyik csapat sem élt vele.

B-CSOPORT

SZPARTAK MOSZKVA- SPORTING LISSZABON 1-1 (1-0)
Moszkva, V: Martin Hansson (svéd)

SZPARTAK MOSZKVA
Kowalewski- Jiranek, Geder, Stranzl, Siskin- Kovác, Mozart (Rebko a 80.)- Bisztrov, Tyitov, Bojarincev- Pavljucsenko (Owosu-Abeyie a 80.).
Vezetőedző: Vlagyimir Fedotov.

SPORTING LISSZABON
Ricardo- Miguel Garcia (Alecsandro a 46.), Tonel (Paredes az 58.), Anderson Polga, Caneira- José Moutinho, Veloso, Nani, Tello- Yannick (Joao Alves a 82.), Liedson.
Vezetőedző: Carlos Pereira.

Gólszerző: Bojarincev (5.) ill. Nani (59.)

Sárga lap: Stranzl (79.) ill. Tonel (10.), Veloso (19.)
Az orosz együttes gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogy számára csak a három pont megszerzése az elfogadható: Bojarincev a tizenhatos sarkáról hatalmas löketet eresztett meg, Ricardónak esélye sem volt a felső sarokban landoló labda hárítására. A 28 éves középpályás élete első BL-meccsét játszotta.

A 17. percben a hazaiak lengyel kapusának, Kowalewskinek is meg kellett mutatnia tudását, Nani sorfalon megpattanó szabadrúgását kellett bravúrral védenie.

A félidőben Pavljucsenko még tizenegyest reklamált a játékvezetőnél, mivel úgy vélte, hogy Tonel kézzel szerelte őt, ám Martin Hansson továbbot intett.

Bojarincev a lefújás előtt még egy életerős lövést küldött kapura, most azonban nem tudott kifogni Ricardón.

Carlos Pereira a vendégek mestere a szünet után változtatott, a jobbhátvéd Miguel Garcia már nem futott ki a társakkal, helyére a brazil csatár, Alecsandro állt be a támadójátékot erősítve.

Mindkét együttes előtt adódott egy nagy lehetőség a második félidő elején, előbb Pavljucsenko fejesét tolta kapu fölé bravúrral Ricardo, a másik oldalon Liedson lőtt kevéssel kapu mellé.

Az 59. percben sikerült az egyenlítés, miután Nani Liedsonnal kényszerítőzött, majd gyönyörűen lőtt a felső sarokba.

Az egyenlítő gól után a Moszkva már nem tudott újítani, a portugálok pedig tartották az eredményt, így döntetlennel ért véget a találkozó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik