R. P. 2022.05.30 13:05 Frissítve: 2022.05.30 13:12

Sportrádió: Szeretném megdönteni az országos csúcsot – Kozák

A Sportrádió interjút készített Kozák Lucával, aki kedd este Ostravában fut. A kiváló gátas az idén szeretné megjavítani a saját országos csúcsát 100 méteren.

Kozák Luca élvezni szeretné a futást (Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló)


„Az idei első versenyemen ugyan csak egy századdal, de egyéni csúcsot futottam – mondta Kozák Luca a Sportrádiónak. – Négyéves rekordot döntöttem meg, nagyon örültem neki. Gyorsabb lettem, de úgy érzem, hogy ebben még több van.”

„A gyorsaságom, erőm megfelelő, de technikailag még akadnak hiányosságaim. Remélem, a következő viadalon már ez is rendben lesz.”

„Jól érzem magam, kicsit fáradtan, mert sokat edzünk. Az Európa-bajnokságig három hónap van még. Ez sok idő, és meg kell találni az egyensúlyt az edzések és a versenyek között. A sportolót elég könnyen elkapja a hév, hogy csak versenyezzen és versenyezzen, de ebben az időszakban az edzésekre is nagy szükség van.”

„Gyorsaságban és erőben fejlődtem. Technikailag rendben voltam, de szeretnék olyan versenyeket, hogy mind a háromban ott legyek a topon.”

„Eddig úgy mentem neki a szezonoknak, hogy megterveztem, mit szeretnék futni, de sohasem jött be semmi. Most nem terveztem ilyesmit, csak élvezni szeretném a futást. Tudom, hogy képes vagyok jó időeredményekre. Szeretném megdönteni az országos csúcsot, de még jobban örülnék, ha stabilan 12.70 és 12.80 közötti időket tudnék elérni.”

 

2022.09.14 15:04:38

Atlétika nemzetisport.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke teljes lendülettel készül a 2023-as budapesti vb-re.

2022.08.16 22:56:32

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. A gyaloglás kicsit mindig háttérbe szorul az atlétika népszerűbb versenyszámai mögött.

2022.08.09 22:14:50

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, kitűnően sikerült, világsztárok sokaságát felvonultató Memorial időzítése például a lehető legjobb módon szolgálta egy világ- és egy Európa-bajnokság közötti feszes, alig néhány hetes periódusban az akkumulátorok feltöltése és a forma megőrzése elképesztően kényes egyensúlyának fenntartását.