Csupasport: afrikai csata, múmiafutás: 10 érdekesség a Londoni maratoniról

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.10.01. 21:31
null
Fotó: Csupasport
Címkék
A 42. rajt következik a London maratoni 1981 óta íródó történetében, rengeteg futóval, de nagy hiányzókkal. Összegyűjtöttünk tíz érdekességet ebből a több mint négy évtizedből.

 

Tizenöt éve tart a Londoni maratoni szervezőinek együttműködése a Guinness-rekordokat hitelesítő bizottsággal, ezáltal néhány futó komolytalanabbra vette a maratonit, és furcsa öltözékben próbálta teljesíteni a távot: sícipőben, pizsamában, múmiának, netán égitestnek öltözve, és indult összebilincselt kezű páros is. Mivel Berlin mellett a legkönnyebben elérhető helyszín a nagy maratonik közül, számos magyar futó bakancslistáján szerepel. Az elmúlt években rajthoz állt például az ultrások közül Bogárdi Szilvia, Fűrész Edit, Mihalik Norbert és Bajzáth Gergely is.

A teljes válogatást és a többi érdekességet elolvashatják a Csupasporton, ahol megtalálják interjúnkat Szabó Zsófia kerékpárossal is, akinek idei évét betegségek és sérülések tarkították, jelenlegi csapata jövőre megszűnik, így az is kérdés, hogy egyáltalán folytatja-e a karrierjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik