Atlétikai vb: pozitív visszajelzéseket kaptak a magyar szervezők

Vágólapra másolva!
2023.03.26. 09:46
null
A Nemzeti Atlétikai központ díszkivilágításban (Fotó: Dömötör Csaba)
Pozitív visszajelzésben részesült az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága, miután tájékoztatót tartott a nemzetközi szövetség (WA) legfőbb döntéshozó testületének.

A Budapest 2023 Zrt. vasárnapi sajtóközleménye szerint Németh Balázs vezérigazgató és Gyulai Márton sportszakmai vezérigazgató-helyettes a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központból jelentkezett be a WA tanácsának ülésére, és minden fontos részletre kiterjedő beszámolót tartott. Elmondták, hogy a stadion a terveknek megfelelő készültségi fokozatban van, jövő péntekre elkészül az épület, május közepére a versenypálya és júliusban már az első tesztversenyt is megtarthatják.

A szervezők beszámoltak azokról az egyedi, világversenyeken még ki nem próbált ötletekről is, amelyekkel igyekeznek az egész országot megszólítani a vb legfontosabb üzeneteivel. Az idei lesz az első olyan atlétikai világbajnokság, amelyre kedvezménnyel vehet jegyeket bárki, aki sportol, és ezt nagyon egyszerű módon igazolni is tudja a vb szurkolói klubjának honlapján.

Megmozgatjuk az országot, ez az elsődleges küldetésünk a világbajnokság segítségével. Igyekszünk elérni mindenkit, mert hiszünk abban, hogy aki élőben látja versenyezni az atlétika szuperhőseit, annak megváltozhat az élete és sokkal nagyobb szerephez juthat benne a sport és az egészség” – mondta Németh Balázs.

Jon Ridgeon, a WA vezérigazgatója közölte, örömmel fogadták a pozitív jelentést a szervezőktől, és velük együtt arra törekednek, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb atlétikai világbajnoksága.

Nagyon örülünk annak, hogy a szervezőbizottság az eseményt arra használja fel, hogy magyarok ezreit ösztönözze a sportolásra, és üdvözöljük azt a célt, hogy a bajnokság igazán emlékezetes élményt nyújtson minden nézőnek a helyszínen” – mondta.

A budapesti vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyaloglóversenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maraton útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik