Atlétikai vb: országos csúccsal 11. a 4x400-as magyar mix váltó

Vágólapra másolva!
2023.08.19. 12:37
null
Molnár Jankáék a 10. helyen végeztek (Fotó: Szabó Miklós)
A budapesti atlétikai vb-n a magyar 4x400-as mix váltó (Molnár Attila, Kéri Bianka, Wahl Zoltán, Molnár Janka) országos csúcsot futott, de nem jutott be a döntőbe, a 10. helyen végzett – aztán a lengyelek óvása és továbbjuttatása nyomán hivatalosan a 11. helyen zárt.


A versenynap élő tudósítása itt olvasható!

A magyar 4x400 méteres vegyes váltó kettős céllal indult neki a budapesti világbajnokságnak, egyéni csúcsot akartak futni, és bejutni a döntőbe, az előbbi óriási futás után sikerült, és az utóbbihoz sem kellett sok.


Első futónk, Molnár Attila elsőként adta át a váltóbotot Kéri Biankának, őt Wahl Zoltán követte, végül Molnár Janka hatalmas hajrá végén dobta be magát a célba, a csapat 3:14.08-as országos csúccsal lett ötödik a futamában, összesítésben végül kilencedik lett, azaz éppen hogy nem jutott a döntőbe úgy, hogy az előttünk végző írek mindössze 18 századdal voltak gyorsabbak.

„Filmbe illő, hogy az amerikai srácot legyőztem! – mondta lapunknak Molnár Attila, aki mégsem tudott tiszta szívvel örülni. – Mindenképpen tovább szerettem volna jutni, és mikor előtte kérdezték tőlem, mi lesz, mondtam, hogy vagy a nyolcadik helyen jutunk tovább, vagy a kilencediken esünk ki... A kiesés miatt kicsit szomorú vagyok, mert maximalistaként most is kiadtam magamból mindent, de büszke vagyok mindenkire, és holnap mindent bele egyedül a négyszázon.”

Molnár holnap 10.25-kor ll rajthoz a 400 méteres síkfutás előfutamaiban, rögtön az első futamban.

„Hogy egy futás mennyit vesz ki belőlem, attól is függ, mennyire készülök fel az ilyen sorozatterhelésre. Az idei korosztályos Európa-bajnokságon egymás után háromszor futottam 45-tel kezdődő időt, ami tavaly egyszer sem jött össze. Ott úgy éreztem, be tudtam osztani az energiámat, és háromszor is ki tudtam hozni magamból a legjobbat, ami most is sikerült, de holnap még jobbat akarok!”

A magyar 4x400 méteres vegyes váltónak ilyen szinten ez az első összeállítása, és mivel kiemelkedő négyszázas futók kellenek hozzá, nem is mindig lehet összeállítani, most is kiszámíthatatlan, mi lesz jövőre, de a jelenlegi futókkal még szép eredményeket érhet el.

FRISSÍTÉS: a másik előfutamban esésbe keveredő lengyelek óvtak, panaszuknak helyt adtak, versenyezhettek a drámai végkifejletet tartogató döntőben, így a magyar váltó összesítésben végül 11. lett.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik