Atlétikai vb: Coe futott először az új Nemzeti Atlétikai Központban

Vágólapra másolva!
2022.06.18. 14:16
null
Sebastian Coe gyerekekkel futott a még épülő Nemzeti Atlétikai Központban (Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke futotta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, ahol alig több mint egy év múlva az atlétikai világbajnokságot rendezik – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

Az esemény szervezőbizottságának szombati tájékoztatása szerint a brit sportvezető a vizes világbajnokságra érkezett Budapestre, de találkozott Deutsch Péterrel, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatójával és Gyulai Miklóssal, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökével. A program részeként megnézte az épülő Nemzeti Atlétikai Központot, amelyet Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó mutatott be neki.

A sportolóként kétszeres olimpiai bajnok és világcsúcstartó középtávfutó csatlakozott a szövetség Kölyökből Atléta Programjának tíz résztvevőjéhez és jelképesen futott velük néhány métert a még épülő atlétikapálya talaján. A Kölyökből Atléta Program az atlétikai világbajnoksághoz kötődő sportágfejlesztési programok egyike, melynek célja, hogy egyre több gyerek válassza első sportágként az atlétikát, mint minden sport alapját. A program eredményeképpen tavaly már harminc százalékkal nőtt a 6-12 éves atléták száma.

„Nagyon elégedett vagyok a szervezéssel, természetesen sok még a tennivaló, de minden a terv szerint halad. Nagyon jó csapat dolgozik azon, hogy fantasztikus világbajnokságot láthasson a közönség. Nagy élmény volt találkozni a kis futótársaimmal, a magyar Kölyökből Atléta Program részvetőivel és öröm volt látni, ahogy először lépnek a stadion területére” – mondta Sebastian Coe.

„Alig több mint egy év múlva, 2023 augusztusában kezdődik az első hazai rendezésű atlétikai világbajnokság, Magyarország történetének legnagyobb eseménye. Célunk a világbajnoksággal a magyar atlétika erősítése, népszerűsítése és hogy minél több gyerek válassza ezt a sportágat” – fogalmazott Deutsch Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik