Atlétikai vb: „Baji Balázs zseniális, egyszerűen zseniális”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 12:13
Baji Balázs, a 110 méteres gátfutás bronzérmese nagyon várja a versenyszám kedd esti eredményhirdetését a londoni atlétikai világbajnokságon.

„Nagyon várom, hogy felállhassak a dobogóra, bár az éremmel is nehéz lesz elhinni, hogy ez a valóság, anélkül pedig egyelőre teljesen lehetetlen. Már csak idő kérdése, hogy valósággá váljon, és akkor végre elhihetem, hogy ez tényleg igaz” – fogalmazott az M1 aktuális csatornán Baji Balázs, aki a döntője után a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott.Baji Balázs, aki a döntője után a Nemzeti Sportnak is nyilatkozott.

A békéscsabai futó hozzátette: már korábban is nézegette a londoni Olimpiai Stadionban a dobogót, és azon gondolkozott, milyen jó lenne felállni rá.

A 110 gát eredményhirdetésére kedden (ma) 20 órától kerül sor, az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója szerint a vetélytársak edzői az éremesélyesek közé sorolták Baji Balázst a 110 méteres gátfutás döntője előtt, ami már önmagában is óriási elismerés.

„Egy olyan döntőben, amelyikben ott volt az aktuális olimpiai bajnok, a világbajnok és a világcsúcstartó, ez már önmagában óriási elismerés” – nyilatkozta az MTI-nek, hozzátéve: a finálé után a győztes Omar McLeod trénere és menedzsere is azt mondta, hogy Baji Balázs megérdemelte a bronzérmet.

A 28 éves békéscsabai sprinter idén már a vb előtt is remekelt, 60 m gáton kétszer, 110 m gáton háromszor javított országos csúcsot, legutóbb júliusban a Gyulai Memorialon (13.15 mp), ahol a mostani vb-döntőből öten is indultak. Spiriev Attila két okot említett, ami plusz energiákat adhatott a tavaly Eb-második atlétának.

„Balázs idén végzett az állatorvosi egyetemen, melyet atletizálás mellett elvégezni iszonyú kitartó munka, sok-sok kompromisszummal, ami néha kevesebb alvást, pihenést jelent. A másik dolog az érési folyamat” – hangsúlyozta.

Kiemelte, az atléták négyötöde 27 és 30 éves kora között éri el legjobb eredményeit, így Baji Balázs még legjobb évei előtt áll.

„Kellett ehhez a sokszor sablonnak hangzó tapasztalatszerzés, kellettek a sikerek mellett a hibázások, hogy egy világbajnoki döntőben relatíve hideg fejjel tudjon futni” – mondta a sportigazgató, jelezve, a magyar futó a szenzációs rajt után az első két gáton hibázott, de nem pánikolt be, kontrollálni tudta a versenyt.

„Balázs zseniális, egyszerűen zseniális” – szögezte le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik