Atlétika: Rudisha a szokásos győzelmével kezdte az évet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.06. 00:47
David Rudisha, a 800 méter olimpiai és világbajnoki címvédője győzelemmel kezdte a szabadtéri atlétikai idényt Melbourne-ben, az IAAF World Challenge-sorozat idei első viadalán – mondhatni, szokás szerint.

A kenyai középtávfutó 1:44.78 perces eredménnyel nyerte meg a 800 méteres síkfutást az ausztráliai viadalon, a tavalyi világbajnoki diadala óta futott első versenyén.

Az esztendő legfontosabb nemzetközi és hazai atlétikai versenyeinek időpontja ITT!

„Nagyon az év elején vagyunk még ahhoz, hogy rekordokról beszéljünk. Én most 1:44, 1:45 körüli időben reménykedtem, boldog vagyok, hogy sikerült így kezdenem az esztendőt” – véleményezte futását David Rudisha, aki 2010 óta ötödször állt rajthoz a melbourne-i versenyen, és mindannyiszor győzött.

A 20 éves ausztrál Luke Matthews igyekezett a világcsúcstartó nyomában maradni, riói szintidőn belüli egyéni csúcs (1:45.16) lett a jutalma.

Figyelemre méltó eredménnyel nyerte meg a férfi súlylökést Tom Walsh: az új-zélandi atléta úgy ért el 20.87-et, hogy csak délben esett be Melbourne-be – előző nap még odahaza nyert bajnoki címet 21.11-gyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik