Atlétika: kényszerszünet vár a 100 gát világcsúcstartójára

Vágólapra másolva!
2017.05.09. 09:43
Kendra Harrison, a női 100 m gát világcsúcstartója eltörte az egyik ujját a dohai atlétikai Gyémánt Liga-viadalon, ezért műtét vár rá.

Ügynökének tájékoztatása szerint a 24 éves futót csütörtökön megoperálják, s akkor derül ki, mennyit kell kihagynia. Hozzátette, jó esély van arra, hogy három hét múlva újra gátazhasson, s egy hónap elteltével versenyen induljon.

A menedzser elárulta, hogy Harrison a múlt pénteki dohai viadal előtti bemelegítésen ütötte meg az egyik gátat szerencsétlenül, viszont a fájdalmai ellenére később megnyerte a versenyt.

Az amerikai vágtázó tavaly júniusban, hazája olimpiai válogatóján nem tudta kiharcolni a riói szereplés jogát, néhány héttel később viszont 12.20 másodpercre javította a 100 gát 28 évvel korábban felállított világcsúcsát (12.21), s a szezon végén megnyerte a Gyémánt Liga pontversenyét.

GYL-sikere egyúttal azt is jelenti, hogy Harrisonnak nem kell aggódnia azért, hogy csúcsformában lesz-e majd az amerikaiak júniusi világbajnoki válogatójáig, ugyanis a Gyémánt Liga-bajnokok szabadkártyát kaptak a vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik