Atlétika: Gatlin bicegve ért célba, de állítólag nincs nagy baj

MTI, K. Zs.MTI, K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.09.04. 14:46
null
Gatlin a júliusi monacói Gyémánt Liga-versenyen (Fotó: AFP)
Justin Gatlin, a férfi 100 méter világbajnoki címvédője bicegve ért célba kedd este a zágrábi atlétikai versenyen, ám a vizsgálatok szerint nincs súlyosabb baja, nincs veszélyben a vb-szereplése.

 

A 37 éves olimpiai bajnok vágtázó 60 méterig vezetett a versenyben a horvát fővárosban, majd fájdalmas arccal lassulni kezdett, s bal lábát húzva futott be a célba a negyedik helyen.

A 4-es pályán futó Gatlin a combját fájlalta. A futam után a második helyezett kanadai Aaron Brown segítségével hagyta el a rekortánt. (Gatlin 10.29-et futott, a szintén amerikai Michael Rodgers 10.04-gyel nyert.)


 

Az ijesztőnek tűnő eset után a szerdai vizsgálatok vélhetőleg megnyugtatták a 37 éves amerikai sprintert, ugyanis – menedzsere tájékoztatása szerint – nem találtak elváltozást a combjában. Renaldo Nehemiah hozzátette, hogy Gatlin Floridába utazik, ahol néhány napon belül edzésbe áll.

Mindez azt jelenti, hogy a férfi 100 méter címvédője jelen állás szerint ott lesz a mezőnyben a klasszikus távon a szeptember 27-én kezdődő dohai világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik