Atlétika: az Egyesült Államokban készül tovább Van Niekerk

Vágólapra másolva!
2021.02.20. 10:18
null
Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államokban készül tovább Wayde van Niekerk, a férfi 400 méteres síkfutás olimpiai címvédője és világcsúcstartója.

 

A dél-afrikai atléta ideiglenesen búcsút mondott edzőjének, Tannie Ans Bothának, mert a továbbiakban Lance Brauman vezetésével Floridában készül, többek között a 200 méteren világbajnok Noal Lyles és a női 400 méter olimpiai címvédője, Shaune Miller-Uibo társaságában.

„Bármennyire is élveztem a közös munkát Tannie Ans Bothával és csoportjával, a világ legjobb sprinterei mellett kell edzenem, mert továbbra is abban reménykedem, hogy megdönthetem a világrekordomat” – nyilatkozta szombaton Van Niekerk.

Hangsúlyozta, a közeljövő sikerei miatt költözik ideiglenesen az Egyesült Államokba, az idén nyárra halasztott tokiói olimpia után pedig átértékeli az edzésterveit.

A 28 éves, olimpiai és kétszeres világbajnok Van Niekerk térdszalagja 2017 októberében elszakadt, amikor pályára lépett Fokvárosban egy jótékonysági rögbimérkőzésen. Felépülése a vártnál sokkal hosszabb időt vett igénybe, mert többször is visszaesett. Az edzéseket 2019 őszén kezdte újra, majd tavaly februárban versenyzett ismét.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik